ITALIJA

Otvorena istraga zbog smeća u Napulju

Smeće u Napulju
26.06.2011.
u 10:20

Predsjednik regije bi mogao biti optužen za nebrigu u zaštiti zdravlja ljudi time što nije otklonjeno smeće s ulica

RIM – Predsjednik regije Campanije, koje je glavni grad Napulj,  Stefano Caldoro, je pod istragom napuljskog tužiteljstva zbog opasnosti od širenja bolesti koje bi moglo izazvati smeće na ulicama Napulja. Istragu su pokrenuli tužitelji  Francesco Greco i Francesco Curcio pod sumnjom da se   Stefano Caldoro nije dovoljno zauzeo za prebacivanje smeća iz Napulja u odlagališta koja se nalaze u drugim gradovima regije Campanije. Caldoro, član Berlusconijeve stranke desnog centra, izjavio je da je spreman podnijeti ostavku na položaj predsjednika regije, na koji je izabran prije točno godinu dana, ako se bude dokazalo da je odgovoran zbog nesakupljanja i neprebacivanja otpada iz Napulja u odlagališta drugih gradova.

Gradonačelnik Napulja, Luigi De Magistris, član oporbene stranke Italija vrijednosti, izabran prije 20 dana na čelo grada koji je ugušen u smeću, izjavio je kako camorra, napuljska mafija, sprječava riješenje problema otpada. De Magistris je u predizbornoj kampanji najavljivao kako će problem sa smećem riješiti za pet dana, ali ni nakon 20 dana nije mogao ništa učiniti.

Narednih dana bi vlada premijera Silvija Berlusconija trebala donijeti posebni dekret s kojim bi se omogućilo prebacivanje napuljskog smeća u druga odlagališta. No, zakonskom dekretu se protivi Sjeverna liga, Berlusconijev koalicijski partner. Sjevernoligaši u vladi na čelu s Umbertom Bossijem drže kako bi takav dekret stvorio začarani krug u kojem bi Napulj proizvodio smeće, a drugi bi ga trebali primati u svoja odlagališta.  

Tijekom noći između subote i nedjelje neki stanovnici Napulja su palili smeće na ulicama, pa su vatrogasci morali intervenirati i ugasiti 34 takva požara koja još više zagađuju zrak i izazivaju bolesti.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar ivek
ivek
00:02 27.06.2011.

bas lipo zadnji 50 godina napoli - napulj im aproblema sa smecom i kamorom.. gradske vlasti napulja su mafijasi,... zasto je ovakva situacija.. znaju to dobro tailjani-- kriminal i kokain koji vlada i ostali hausi..- dok se posten svit sikira zbog odpada po ulicama

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?