primjena sporazuma

Otvorena dva granična prijelaza između Srbije i Kosova

granica, sprpsko-kosovska granica, jarinje (1)
AFP/Pixsell
10.12.2012.
u 09:48

Novinari Tanjuga s lica mjesta javljaju da na prijelazima nema nikakvih državnih oznaka te da su "pripadnici Eulexa i MUP-a Srbije od jutros na jednoj lokaciji, a međusobno su jedni od drugih udaljeni desetak metara"

Kao što je i najavljeno, jutros je otvaranjem graničnih prijelaza kod Jarinja i Merdara počela primjena sporazuma o integriranom upravljanju prijelazima što su ga Srbija i Kosovo potpisali u Bruxellesu, javlja agencija Tanjug dodajući kako otvaranje prijelaza prati veliki broj novinarskih ekipa. Radovi na prijelazu Jarinje još nisu završeni jer su radovi stali na nekoliko dana zbog prosvjeda Srba sa sjevera Kosova koji se protive postavljanju graničnih prijelaza između Srbije i Kosova jer po njima, to znači i uspostavu granice između dvije države, ali su prekinuli prosvjed i blokadu radova kada je Vlada Srbije dala jamstvo kako tu neće biti granica. Novinari Tanjuga s lica mjesta javljaju da na prijelazima nema nikakvih državnih oznaka te da su "pripadnici Eulexa i MUP-a Srbije od jutros na jednoj lokaciji, a međusobno su jedni od drugih udaljeni desetak metara".

– Prvo su stigli i u kontejnere ušli pripadnici MUP-a Srbije, a nedugo zatim iz smjera graničnog prijelaza Jarinje s kosovske strane službenici Eulexa i pripadnici kosovske policije – javlja s mjesta događaja izvjestitelj Tanjuga i dodaje da "osim približavanja objekata, nije promijenjen režim nadzora – i dalje postoje dvije odvojene kontrole, ali sada na jednom prostoru".

>> Srbi opet blokiraju granične prijelaze prema Kosovu

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije