Mostar

Otvoren festival ljepote i kreativnih nadahnuća

Moda
14.10.2012.
u 11:29

Drugi po redu Festival dizajna i umjetnosti Modamo. kreaARTiva ove je godine okupio čak 65 zanimljivih i kreativnih izlagača s odličnim idejama poput prekrasnih slika od osušenog cvijeća ili sapune od maslinova ulja

U Mostaru je počeo dugo očekivani, drugi po redu, Festival dizajna i umjetnosti Modamo. kreaARTiva. U dvije galerije Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače, svoja kreativna nadahnuća izložilo je 65 autora-dizajnera odjeće, torbi, nakita, ukrasa, namještaja, slika, prirodnih sapuna i-čega još sve ne.

Prepoznatljivost festivala

Festival je otvorila jedna od organizatorica ovoga iznimnog događanja-Ana Perić. Budući da su ovakvi događaji u susjednim zemljama centar kreativne industrije već dugi niz godina, jasno je da je zbilja došlo vrijeme i da Bosna i Hercegovina dobije svoj Festival dizajna! Želimo postati mjesto na kojem će se susretati ponuda i potražnja za lijepim stvarima, želimo da naš Festival i njegovi izlagači postanu prepoznatljivi u regiji i da nas posjećuju predstavnici velikih modnih i dizajnerskih kuća u potrazi za novim talentiranim i kreARTivnim snagama. Predstavnik federalnog Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta Josip Tomičić naglasio je da njihovo ministarstvo maksimalno podržava mlade, buduće poduzetnike i sve one s dobrom idejom, pa tako i Modamo. kreARTivu.

Kreativnost na razini

Onih s dobrom idejom ovdje je zaista puno. Sara Vujinović-Romano tehnikom decoupagea i korištenjem salveta, papira, oslikava predmete za kućanstvo i razne ukrase... Sanda Sušac skrivena pod imenom Poyel, izložila je prekrasne slike od suhog cvijeća,... Iza imena Lovely bags kriju se prekrasne torbe Marije Perić koje nose i poznate dame poput Anice Kovač, Jelene Rozge, Nine Badrić... Amela Ibrahimagić kreira-kragnice, dodatak garderobi, pune osobnosti i karizme pod imenom Amelie Collars. Mirjana Vlašić Torcello i Anđelka Stipić-Lamaruž–proizvode sapune od maslinova ulja s dodatkom eteričnih ulja, cvjetnih latica i mnogo toga. Stoga požurit jer festival je otvoren i danas do 19 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije