NOVI USPJEH

Otvoren Farmaceutski fakultet, u rujnu će biti prijamni ispit

tomic
VL FOTO
20.07.2011.
u 10:34

Monika Tomić prva je dekanica Farmaceutskog fakulteta u Mostaru

Sveučilište u Mostaru postalo je bogatije za još jednu članicu. To je Farmaceutski fakultet koji je, nakon nekoliko godina priprema, otvorio svoja vrata i ove godine prima prvu generaciju studenata.

Realizacija projekta

- Već nekoliko godina postoji inicijativa za otvaranje Farmaceutskog fakulteta u Mostaru, jer su se uvidjele potrebe za farmaceutskim kadrom u ovoj regiji. Ideja je krenula od PMF-a i Medicinskog fakulteta u Mostaru. Značajnu ulogu u otvaranju ovog fakulteta imao je dekan PMF-a prof.dr.sc. Zoran Primorac. Ovaj veliki projekt je povijesni trenutak za našu regiju i to bi bila 11 članica Sveučilišta u Mostaru. Nastava će se izvoditi na PMF-u i na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Program nastave je usklađen s programom nastave Farmaceutskog fakulteta u Zagrebu. Uspostavili smo suradnju s Farmaceutskim fakultetom u Zagrebu, s dekanicom prof.dr.sc. Karmelom Barišić, koja nam je zajedno sa svojim kolegama voljna pomoći u izvođenju nastave, a ujedno i u osposobljavanju domaćeg kadra, što nam je najvažnije. Znam da me čeka trnoviti put, jer raspolažem vrlo malim financijskim sredstvima, ali na neki način mi je ovo i izazov da napravim jedan kvalitetan fakultet u našoj Hercegovini - rekla nam je dekanica fakulteta Monika Tomić. Inače, ona je prva osoba Klinike za unutarnje bolesti SKB-a Mostar i sigurno najbolji izbor za ovu dužnost.

Upis studenata

U prvoj godini ovaj studij će upisati 16 studenata, od toga će dva studenta biti upisana uz potporu Ministarstva obrazovanja, a 14 studenata će participirati troškove studiranja. Prijemni ispit će se održati početkom rujna. Već iza 15. kolovoza izići će natječaj za upis u Večernjem listu, a sve detaljnije informacije će se moći dobiti na web-stranici Sveučilišta. - Postoji velik interes za Farmaceutski fakultet, kadrova nedostaje. Već se javljaju farmaceuti koji bi krenuli i znanstvenim putem te se uključili u nastavu. A svi znamo da je farmaceutska industrija najjača industrija - istaknula je Tomić. Na prijamnom se očekuju velike gužve.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?