SARAJEVO: Panika nak

Otrovni plin prestravio građane

'plin sarajevo 3'
''
24.08.2013.
u 18:01

Uznemireni građani ističu kako je ovdje riječ o nemarnost i onih koji su radili jer su trebali biti upoznati s tim da više različitih kablova i cijevi prolazi tim područjem

- Nešto se događa, zovite policiju, vikali su uznemireni prolaznici u sarajevskom naselju Grbavica jučer oko 13:30 kada su vidjeli neobičan prizor u ovoj ulici. 
Plin je doslovno isparavao iz zemlje, a sve je bilo dobro dok nisu počele odjekivati blaže eksplozije koje su do kraja uznemirile prolaznike i stanare koji žive u ovoj ulici.

Situacija pod kontrolom

Na toj lokaciji izvodili su se radovi, a kako je priopćeno za Večernji list, upravo su radovi razlog velikog curenja plina. Na mjesto događaja su odmah nakon obavijesti građana pristigle vatrogasne ekipe, pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije i službenici KJKP Sarajevogas.

- Ono što vam u prvoj rečenici možemo reći jest da je situacija sad pod kontrolom i kako nema mjesta nikakvoj panici. Jedna tvrtka izvodi radove na tom području i najvjerojatnije se radi o tome da su prilikom tih građevinskih radova radnici počeli kopati malo dublje i tada su nastali problemi. 
Oni su naime zakačili plinovodnu cijev i onda se dogodilo to što se dogodilo. Sreća je da te oštećene plinske instalacije nisu napravile nikakvu štetu i da nije bilo nikakvih posljedica po građane. 
Što se tiče Sarajevogasa koji su nadležni za plinske instalacije sve njihove ekipe su jučer bile na terenu, radeći tako na otklanjanju i popravku kvarova. Opasnost za građane je vrlo brzo otklonjena. 
Na terenu su jučer zbog preventivnih razloga bila i vatrogasna vozila, a područje je bilo ograđeno trakom kako se stanovnici ne bi kretali tim područjem zbog prevencije. Prema neslužbenim informacijama, cijev su probili radnici jednog od kabelskih operatera, a cilj je bio položiti kabel za svoj signal. Stvari su krenule po krivom kada su djelatnici kopajući zahvatili plinsku cijev. U MUP-u nam je potvrđeno kako policijske ekipe rade očevid na terenu nakon čega će biti poznati svi detalji ovoga događaja. 
Građani ističu kako je ovdje na djelu prvenstveno nemarnost onih koji su radili jer su trebali biti upoznati s tim da više različitih kablova i cijevi prolazi tim područjem, te je se na takve stvari moralo pripaziti. - Najvažnije je da je sada sve u redu, no ispočetka sam strahovala za obitelj. Ni sada nisam stoposto sigurna je li ova situacija potpuno pod kontrolom, ali mirnija sam sada kada vidim da ljudi hodaju ovim područjem i da su tu oni koji su nadležni za ovaj cjevovod - kazala nam je jedna građanka Sarajeva koju smo zatekli na ulici prilikom popravka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije