Nova verzija broda

Otok - jahta biti će napravljena do kraja iduće godine

Jahta
Foto: orsosisland.com
1/8
26.06.2012.
u 12:20

Proizvodnja će uskoro započeti u Slovačkoj i očekuje kako će prvi ovakav ''otok'' biti proizveden u roku od 18 mjeseci

Na tržište će u roku dvije godine biti izbačena jedna popuno nova verzija broda na kojoj će uživati ljudi dosta dubljeg džepa. ''Orsos Island'' nema ni jednoga motora a velik je 20 x 37 metara ali ga možete ga usidriti bilo gdje u svijetu, kazao je za AFP na predstavljanju vlasnik tvrtke Gabor Orsos. ''Velik je interes i već smo primili prve narudžbe'', kazao je Orsos.
''Otok'' je prijatelj okoliša i u potpunosti je dovoljan sam sebi - ima ugrađene solarne panele i generatore koji uz pomoć vjetra proizvode električnu energiju. Ima 12 mjesta za spavanje plus za članove posade te 1.000 četvornih metara stambenog prostora. Cijena mu je - 5,2 milijuna eura.
Još nije proizveden, no proizvodnja će uskoro započeti u Slovačkoj. Orsos očekuje kako će prvi ovakav ''otok'' biti proizveden u roku od 18 mjeseci, tj. maksimalno dvije godine. Potom će ga Dunavom transportirati do Crnog mora a onda do mjesta koje odredi kupac.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije