PLJAČKA

Oteli šest kg zlata vrijedno 300.000 KM

pljacka
VL FOTO
27.01.2012.
u 09:41

Noć prije ukrali golfa bivšeg specijalca i pretukli zlatara

U glavnoj ulici u Ljubuškom, Zrinski-Frankopana, jučer oko 9 sati dogodilo se teško razbojstvo i otimačina čak šest kilograma nakita vrijednog 300.000 maraka. Dvojica razbojnika s kapuljačama, od kojih je jedan imao pištolj u ruci, drsko su usred grada upali u zlatarsku trgovinu Perla, vlasnika Ivice Bunoze, kojega su brutalno napali i ozlijedili po glavi. Kako se sve odigralo pokazat će istraga, a pojedinosti od vlasnika Bunoze nisu se mogli doznati budući da je odmah iz Doma zdravlja u Ljubuškom otpremljen u SKB Mostar.

Pokupili plijen

U razgovoru sa susjedima čulo se nekoliko verzija, no iz obzirnosti prema svome susjedu i nesreći koja ga je snašla nisu željeli puno govoriti.

- Navodno su u zlatarnicu upala dvojica razbojnika s maskama preko lica i pištoljima u rukama i odmah nasrnuli na nedužnog čovjeka. Udarali su ga pištoljima po glavi s ciljem da ga onesvijeste kako bi nesmetano mogli pokupiti plijen. No, unatoč udarcima i ozljedama po glavi, Ivica ni u jednom trenutku nije izgubio svijest, ali nije mogao ni pružiti otpor odnosno spriječiti napadače, koji su, uz škripu kočnica, pobjegli u bijelom golfu- kaže jedan susjed.

Ukrali i vozilo

Prema njegovim riječima, upalio se alarm, no nije siguran je li ga Ivica svjesno pokrenuo ili se aktivirao slučajno prilikom njegova pada. No, to nije spriječilo razbojnike da pokupe vrijedne predmete i brzo nestanu, u smjeru granice. Kamo su se udaljili i je li bilo pomagača, nije poznato. Moglo se čuti i to da je, navodno, u bijelom golfu sjedila jedna zamaskirana osoba. Zanimljivo je da su pobjegli u vozilu koji je noć ranije ukraden u širokobriješkom mjestu Buhovo, i to vozilo jednog bivšeg specijalca. Budući da u ovakvim situacijama počinitelji pale vozila nakon pljačke, policija je pratila i mogući trag dima u široj okolici. Ljudi su u Ljubuškom zaprepašteni nemilim događajem. - Usred bijela dana upadnu čovjeku u radnju, napadnu ga i orobe. Ovako mogu i u kuću - čuli su se komentari zabrinutih Ljubušaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije