Livno

Osnovna škola “Fra Lovro Karaula” slavila 39. rođendan

Škola
Željka Mihaljević
31.05.2013.
u 10:14

Škola je profunkcionirala u jesen 1974. godine i tada je imala ukupno 998 učenika, ali danas je, na žalost, taj broj manji za čak 362 učenika

Livanjska Osnovna škola “Fra Lovro Karaula” proslavila je Dan škole i punih 39 godina postojanja. Taj dan obilježen je kreativnim radionicama za učenike iz likovne, matematičke i enigmatske oblasti, finalnim sportskim susretima, a kruna svega bila je priredba „Staze moga djetinjstva“ u dvorani narodnog sveučilišta. Bio je to rezime svega onoga što se radi tijekom školske godine, prikazana su učenička dostignuća u stranim jezicima, pjesmi, igri i plesu.

Povijest škole

Osmi razredi su se opraštali sa školom, a peti sa svojim učiteljicama i učiteljima. Bilo je prilično dirljivo, učenici su na sebi svojstven dječji način, otvoreno i bez dlake na jeziku, govorili o svemu, opisali i sebe i svoje učitelje, te im kazali koliko ih zapravo vole, iako ih je zbog njihovih nestašluka znala zaboljeti i glava. Bila je to prigoda da se nazočnima obrati i ravnatelj škole Miran Šesto. Istaknuo je kako je škola profunkcionirala u jesen 1974. godine i da je tada imala ukupno 998 učenika, te da je danas, na žalost, taj broj manji za 362 učenika, što znači da se u prosjeku godišnje gubilo desetak i više učenika.

Ime škole

U svojoj 39-godišnjoj povijesti livanjska Osnovna škola koja trenutačno nosi ime poznatoga franjevca fra Lovre Karaule, je najdulje nosila ime “10. oktobar“, potom je u svibnju 1992. godine dobila naziv “Antun Branko Šimić“, koji je nosila vrlo kratko, a od 1993. godine pa sve do danas nosi ime poznatoga bosanskog i livanjskog franjevca fra Lovre Karaule.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?