Optimizam

Osmić najavio skoro rješenje problema vojne imovine u BiH

Vojska
28.12.2012.
u 09:44

Angažman BiH u budućim mirovnim misijama ostaje neupitan

Ministar obrane BiH Zekerijah Osmić smatra da je u sljedećem periodu moguće doći do konačnog dogovora o perspektivnoj nepokretnoj vojnoj imovini i aktiviranja Akcijskog plana za članstvo /MAP/ u NATO. Osmić se jučer sastao s vojnim atašeom SAD-a pukovnikom Scottom Millerom, kojeg je informirao o trenutačnim aktivnostima u Ministarstvu obrane BiH, s težištem na ispunjavanju uvjeta za pristup BiH MAP-u. Kao posebno značajno Osmić je istaknuo opredjeljenje Ministarstva obrane BiH da probleme statusnih pitanja svojih i pripadnika Oružanih snaga BiH rješava dogovorom s relevantnim entitetskim i institucijama BiH, što je Miller pozdravio i predložio da takvih dogovora bude više. Na sastanku je razgovarano i o realizaciji aktivnosti i projekata na kojima zajedno rade Ministarstvo obrane BiH i Veleposlanstvo SAD-a u BiH, a koje podržava Vlada SAD. Bilo je riječi i o bilateralnoj obrambenoj suradnji i stupnju njene realizacije u ovoj godini, kao i o mogućim pravcima njenog unapređenja i usmjerenja na važne aktivnosti i događaje koji se planiraju u 2013. godini, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH. Sastanku je nazočio i zamjenik ministra obrane BiH za upravljanje resursima Mirko Okolić. Inače, pitanje vojne imovine predstavlja politički problem u Bosni i Hercegovini. Također, jedan je od uvjeta za nastavak integracija BiH prema Europskoj uniji i NATO-u, a međunarodna zajednica je već nekoliko puta poručila kako se problem mora žurno riješiti.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Axel
Axel
18:19 28.12.2012.

Da nije stalne pomoci natoa, mogu vojsku komotno raspustit....novca nemaju vise ni za hranu...helikopteri im brze padaju nego u ratu...a kada snjeg zatrpa glavni grad, onda se lpoata uhvati turski bataljun, dok voska fderacije igra karti u vojarnama! Kakva drzavaa takve vojska,policja,...i sve ostalo!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?