nije palio i krao?

Oslobođen od optužbi za paljenje veleposlanstva SAD-a u Beogradu

prosvjed, paljenje zastave (1)
Sanjin Strukić/PIXSELL
20.09.2012.
u 15:12

Sudac Londrović je rekao da nema dokaza na osnovi kojih bi sud pouzdano mogao da utvrdi da je Živanović sam, ili u skupini, sudjelovao u paljenju veleposlanstva

Milan Londrović, sudac Višeg suda u Beogradu, donio je danas odluku o oslobađanju od opužbi Milana Živanovića za izazivanje opće opasnosti zbog paljenja Veleposlanstva SAD-a u Beogradu 21. veljače 2008. godine. Obrazlažući svoju odluku sudac Londrović je rekao da nema dokaza na osnovi kojih bi sud pouzdano mogao da utvrdi da je Živanović sam, ili u skupini, sudjelovao u paljenju veleposlanstva.

- Sud utvrdio da je Živanović tog dana, nakon skupa Kosovo je Srbija, došao do zgrade veleposlanstva, popeo se požarnim stepenicama u zgradu i iz jednog ureda ukrao kožnu jaknu u vrijednosti od 1.000 dinara, punjač za baterije u vrijednosti od 50 dinara i rukavice od 400 dinara, koji su pripadali službeniku ambasade Branislavu Lukiću - rekao je Londorović.

Radi te krađe predmeta Živanović je osuđen na godinu dana zatvora. Navodi se da je sud prilikom odmjeravanja kazne imao u vidu da Živanović nije ranije osuđivan i da mu je bila smanjena uračunljivost, ali ne bitno. Živanović je osuđen za kazneno djelo teška krađa za koje je zaprijećena kazna od jedne do osam godina zatvora. Iste večeri u Beogradu je oštećeno i veleposlanstvo Hrvatske.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?