PETICIJA

Organizatori očekuju više od 150 tisuća potpisa potpore Hrvatima

peticija
VL FOTO
01.03.2011.
u 09:09

Samo u prva dva dana peticiju je potpisalo tisuće građana BiH, a podršku su dali i pripadnici druga dva naroda

Potpisivanje peticije “Stop majorizaciji Hrvata u BiH” traje još samo dva dana. Iako je u početku bilo planirano da se peticija potpisuje samo deset dana, zbog prevelikog interesa za istom rok potpisivanja je najprije bio produžen za pet dana, zatim za još pet. Tako će ukupno potpisivanje peticije kojom Hrvati žele ukazati na svoj položaj u Bosni i Hercegovini trajati dvadesetak dana. Prema još uvijek nepotpunim podacima, peticiju je potpisalo 135 tisuća Hrvata, ali i građana drugih nacionalnosti, a konačni rezultati, s očekivanjima i do 150 tisuća potpisa, znat će se već ovoga tjedna. Cilj organizatora je bio prikupiti broj potpisa koliko su legitimne hrvatske stranke dobile glasova na proteklim izborima. Zanimljivo je spomenuti da je jako velik broj pripadnika drugih dvaju naroda također dao svoj potpis peticiji i podršku Hrvatima u borbi za jednakopravnost. Peticija ‘Stop majorizaciji Hrvata u BiH’ izazvala je veliku pozornost diljem BiH, a već nakon dva dana trajanja peticiju je potpisalo više tisuća ljudi.

Peticija je naišla i na odobravanje izvan granica BiH te organizacijskom odboru za provedbu peticije ‘Stop majorizaciji Hrvata u BiH’ stiže potpora sa svih strana. Jedan od prvih koji je podržao peticiju je profesor s Filozofskog fakulteta u Zagrebu Nino Raspudić. Istu su također podržale skoro sve hrvatske političke stranke u Bosni i Hercegovini, Crkva, studenti, intelektualci...

Potpisivanje peticije pokrenule su udruge proistekle iz Domovinskog rata zajedno s organizacijama iz civilnog društva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?