BURNA SJEDNICA

Optužili Lijanovića za višegodišnju korupciju i kriminal

parlament
VL FOTO
24.04.2012.
u 16:35

Zastupnik Saveza za bolju budućnost BiH u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta Mirza Ustamujić na kraju napustio sjednicu

Zastupnik Saveza za bolju budućnost BiH u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta Mirza Ustamujić napustio je današnju tematsku sjednicu ovog doma u Sarajevu nakon što je za govornicom optužio federalnog ministra poljoprivrede Jerka Ivankovića Lijanovića za višegodišnju korupciju i kriminal.

Opužbe je vezao za tvrtku \"Lijanovići\" čiji je suvlasnik ministar Lijanović i za pribavljanje izbornih glasova za političku opciju kojoj pripada, kao i za \"sofisticiranije\" kriminala u 2011.-2012. godini dodjelom poticaja \"virtualnim poljoprivrednicima\".

Osim Lijanovića, Ustamujić je optužio predsjedavajućeg Predstavničkog doma Denisa Zvizdića da je kasno proslijedio u Dom naroda amandman uz izmjene Zakona o novčanim poticajima u poljoprivredi.

Amandman nalaže uvođenje parlamentarnog nadzora nad dodjelom poticaja i Zastupnički dom ga je odobrio 28. veljače ove godine, rekao je Ustamujić, a Zvizdić, po njegovim daljnjim tvrdnjama, zadržavao dopis s amandmanom u ladici idućih sedam dana, tako da amandman nije razmatran 7. ožujka, kada je održana i sjednica Doma naroda, nego je tom domu upućen tek 12. ožujka.
 
Na novinarska pitanja o ovim optužbama, ministar Lijanović je rekao samo da žali što opozicija danas nije pokazala viziju poljoprivrednog razvoja.

Zvizdić je pak, odmah nakon Ustamujićevog obraćanja kazao da su optužbe na njegov račun klasična laž i poručio da ovaj zastuonik  treba da mu se ispriča, kad mu budu predočeni dokazi da nije u pravu.
 

Ključne riječi

Komentara 1

MT
mijat tomic
14:39 25.04.2012.

ma kakav lijanovic nije on korumpiran to je njegov otac starei lijan zaradio nosec duvan , i imajuc mini mesnicu a svi njegovi sinovi su mu pomagali i od dzeparca kupili mercedese i tvornice izgradili, radnici su to zahvaljujuc bh HDZu i bespovratnim kreditima itd itd a vidite sta se dogadja kad neko prijedje iz opanaka u cipele

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?