NEREDI

Optužena dva policajca i tek 12 navijača, vođe Hordi zla

knezovic
VL FOTO
02.01.2011.
u 12:01

Nakon gotovo 15 mjeseci od nereda ispred stadiona Pecara u Š. Brijegu, kada je ubijen navijač Sarajeva

Nakon točno 452 dana od ‘krvave nedelje’, kada je u općim neredima ispred stadiona Pecara ubijen navijač FK Sarajevo Vedran Puljić i više ih ranjeno, Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu konačno je podiglo optužnice, i to protiv svega 11 članova Hordi zla - Faruka Džanke, Mirze Sokolovića, Adisa Ahmetagića, Zlatana Husića, Muhameda Grbe, Edina Turkića, Edisa Memića, Aldina Popara, Zlatana Gačića, Vedada Zubetljaka i Mirze Šiljkovića iz Sarajeva.

- Njima se spočitava kazneno djelo sudjelovanja u skupini ljudi koja je zajedničkim djelovanjem počinila paljevinu, oštetila imovinu većeg opsega te počinila druga teška nasilja napadom na ovlaštene službene osobe. Ovo tužiteljstvo je prethodno podiglo optužnicu i protiv Škripara Josipa Bevande iz Širokog Brijega zbog kaznenog djela napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti, dok je istraga obustavljena protiv Vedrana Drljevića, Armina Halilovića, Adisa Kulovića, Amera Hadžovića, Marka Došenovića,

Vedada Ovčine i Anera Zeljkovića iz Sarajeva, i to iz razloga što je nakon provedene istrage utvrđeno da nema dokaza da bi osumnjičenici bili počinitelji tih ili drugih djela - navode iz Županijskog tužiteljstva. Također, optužnica je podignuta i protiv dvojice sudskih policajaca - Marinka Barbarića iz Širokog Brijeg i Ivana Barića iz Gruda, zbog kaznenog djela protuzakonitog oslobođenja osobe kojoj je oduzeta sloboda, dok je istraga obustavljena za njihove kolege Vedrana Leku, Tihu Topića, Franu Zeleniku, Tomislava Zeleniku, Tea Knezovića i Stjepana Milićevića.

Sve optužnice dostavljene su Općinskom sudu u Širokom Brijegu radi potvrđivanja.

Osumnjičenik za Puljićevo ubojstvo Oliver Knezović, koji se trenutačno nalazi u Zagrebu, i to nakon bijega iz pritvora sudske policije, još uvijek je pod istragom.

- Kako je tijekom navijačkih nereda u Širokom Brijegu hicima iz vatrenog oružja ranjeno još nekoliko osoba, među kojima i Željko Zadro (59), koji je stajao ispred svoje kuće i nije sudjelovao u neredima, jasno je da je pred istražiteljima još puno posla na rasvjetljavanju svih detalja u ovom famoznog slučaju - napominju iz tužiteljstva, gdje računaju da će tek do početka proljeća završiti čitav posao.

Inače, u međuvremenu su obavljene i dvije rekonstrukcije, a policajac Dragan Vujević i dalje će se braniti sa slobode. Sumnjiči ga se da je počinio kazneno djelo izazivanje opće opasnosti.

Zanimljivo je da je većina optuženih sarajevskih navijača bila već kobnog dana uhićena, ali ih je dopredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo ubrzo ‘oslobodio’, što je umnogome zakompliciralo i oduljilo istragu.

Komentara 2

Avatar bucalo
bucalo
17:05 02.01.2011.

znaci i sad kad i optuze opet ce ih kjebo pustit di si bio nogdi sto si radio 452 nista .............

MO
mozel
22:13 02.01.2011.

Stovane Dame i gospodo ! sta ovo znaci ? dva sutska policajca ce odgovarati krivicno sto su pustili osumnjicenog koji je pobjegao u Zagreb. Mirsad Kebo dopretsjednik Federacije BiH prije je oslobodio sve sarajevske osumnjicare,a kada je on mogao dada oslobodi njih onda su policajci pustili i ostale,sto je po mome i logicno sto bi i js isto tsko nsprsvio.Znaci \"VELMOZA\" moze a drugi ne smiju ? kako je izrekao Milosevic MALO MORGEN.Zupanijski sud treba ukinuti tuzbu za sutske policajce ili podignuti krivicnu tuzbu protiv dopredsjednika Federacije BiK Mirsada Kebe.!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije