Ljubuški

‘Opremimo prostor u kojem djeca borave’

milan
Ivan Kaleb
14.03.2012.
u 09:18

Osnovna škola Marka Marulića u Ljubuškom ima dvanaest učenika, djece s posebnim potrebama koje uče, a brigu o njima vode učiteljice Marina Bilić i Katarina Tomić

U dvjema ljubuškim osnovnim školama, Marka Marulića u gradu i Tina Ujevića u Vitini, trude se i poduzimaju korake kako bi djeci s posebnim potrebama osigurali što bolje uvjete za rad i boravak u školi. U povodu predstojećeg Dana djece s posebnim potrebama, koji se obilježava 21. ožujka, pokrenuli su humanitarnu akciju pod nazivom “Opremimo prostor u kojem djeca borave”.

Oprema učionica

Cilj je opremiti učionice potrebnim učilima i odgovarajućom opremom da bi rad s djecom bio kvalitetniji i uspješniji. U subotu, 17. ožujka, ispred prodajnog centra Konzum u Ljubuškom, od 10 do 12 sati prodavat, će se rukotvorine, čestitke, crteži, staklenke, košarice za uskršnja jaja i drugi predmeti i suveniri koje su djeca s posebnim potrebama pravila s učiteljicama. Isto će biti i sljedeći tjedan od 10 do 12 sati ispred zgrade općine. Sav novac ići će za opremanje učionica, nabavku didaktičkih pomagala i druge opreme.- Želimo opremiti prostor u kojem djeca borave: nabaviti računala, uređaje za kopiranje, didaktička pomagala za rad, tzv. pametnu ploču, zatim pomagala za tjelesni odgoj, lopte, vijače, strunjače i drugo. Ovo su djeca anđeli, osjetljivi i iskreni u svojim mislima i osjećajima, i molimo građane, sve dobre ljude, da pokažu svoju osjetljivost i humanost za njih, kaže Zora Skoko, defektologinja u OŠ Marka Marulića. Ljubuška Udruga djece s posebnim potrebama “Duga”, uputila je dopis tvrtkama i ustanovama u Ljubuškom kojim ih poziva da sudjeluju i pomognu u ovoj akciji, bilo novčano ili materijalnim prilozima.

Darovano računalo

Može se reći da je poziv pao na plodno tlo, jedan poduzetnik se odmah odazvao. Riječ je o Milanu Hercegu, vlasniku tvrtke Mediaherc, koji je učenicima s posebnim potrebama u OŠ Marka Marulića darovao novo računalo. U OŠ Marka Marulića je 12 učenika s posebnim potrebama, uče ih i vode brigu o njima učiteljice Marina Bilić i Katarina Tomić, a u OŠ Tina Ujevića je šest učenika, njihova učiteljica je Dijana Milas.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?