Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

Općine dobile zakonsko pravo da budu osnivači bolnica

Općine sada mogu samostalno osnivati bolnice na svome teritoriju, usvojen je i Zakon o istraživanju i eksploataciji nafte i plina u FBiH
14. rujna 2013. u 11:39 0 komentara 6 prikaza
dom_naroda_fbih

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine /FBiH/ usvojio je na zadnjoj sjednici Zakon o istraživanju i eksploataciji nafte i plina u FBiH. Ovaj akt propisuje uvjete, način i postupak za istraživanja i eksploataciju, a to podrazumijeva skup aktivnosti - geološka istraživanja radi potencijalnog otkrivanja ležišta nafte i plina na određenom području, eksploataciju, te izgradnju postrojenja i uređaja za istraživanje i eksploataciju.

Zakon podrazumijeva i izgradnju rudarskih objekata, korišćenje, demontažu i uklanjanje postrojenja i uređaja, prenijeli su federalni mediji.

Odobren je i Zakon o dopuni Zakona o zdravstvenoj zaštiti, čime se uvodi pravo općinama, kao jedinicama lokalne samouprave, da budu osnivači bolnica na njihovom području.

Ostaje vidjeti koje će općine donijeti odluke o osnivanju bolnica na njihovom teritoriju. Što se tiče izmjena i dopuna Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu, koje su, također, bile na dnevnom redu, a predložene su po hitnom postupku, izaslanici su odlučili da ih vrate u nacrt i u toj formi su ih jučer odobrili.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.