Izazivaju leukemiju

Opasne toksične tvari iz Srbije umjesto u Kini završile u Jadranu?

otpad
Ivana Ivanović/PIXSELL
23.07.2013.
u 10:34

Pošiljke iz čeličane "Sirmium steel" upućene su put luke Rijeka, Constantze u Rumunjskoj i Soluna u Grčkoj, i dalje prema Kini. – Sumnja se da otpad nije stigao u Kinu jer je transport do Kine vrlo skup - rekao je sugovornik Kurira.

Srpsko i hrvatsko Ministarstvo zaštite okoliša zajedno su uključeni u istragu kako su ogromne količine toksičnih tvari, koje izazivaju leukemiju, iz nekih srpskih pogona završile u Grčkoj, Rumunjskoj i u hrvatskom Jadranu, piše Novi list.

Srpske vlasti sumnjaju da su toksične tvari umjesto u Kini završile negdje u Hrvatskoj, Grčkoj i Rumunjskoj, odnosno u Jadranu. Priču o krijumčarenju opasnog otpada prvi je objavio srpski Kurir koji piše da je u godinu i pol iz Srbije uzašlo oko 2200 tona vrlo toksičnog otpada koji izaziva leukemiju.

Pošiljke iz čeličane "Sirmium steel" upućene su put luke Rijeka, Constantze u Rumunjskoj i Soluna u Grčkoj, i dalje prema Kini. – Sumnja se da otpad nije stigao u Kinu jer je transport do Kine vrlo skup - rekao je sugovornik Kurira upoznat s istragom. Sumnja se da je četiri kamiona opasne tvari prosuto između Srbije i Makedonije, ali je određena količina završila u Jadranskom moru.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

>>Izbjegavati ili jesti? Pogledajte koja hrana sadrži opasne tvari

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije