BORJANA KRIŠTO

Oni koji odlučuju, ne žele znati što je pravi problem u Federaciji

kristo
Zoran Grizelj
01.04.2011.
u 10:28

Krišto je rekla da oni koji nemaju dovoljno znanja stvaraju pravni kaos

Predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto jučer je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru održala predavanje o temi aktualne političke situacije u državi. Osim članova ove stranke, predavanju su nazočili i predsjednici stranaka koje su u koaliciji s HDZ-om BiH. Kako nam je prije ovoga događaja rekla Krišto, cilj predavanja je upoznati građane s događajima na federalnoj razini te im približiti priču oko nasilja nad Ustavom ove zemlje koje se provodi posljednjih tjedana.

Pravno pitanje

- Ova situacija nije samo politička, onda je prvenstveno pravna. Tiče se Ustava i zakona. Svi oni s kojima sam razgovarala, na moje veliko razočaranje, niti su upoznati niti žele znati pravi problem u ovoj priči i u tom neznanju povlače određene poteze. Sve što stoji u Ustavu, mora se poštovati do trenutka kada taj ustav izmijenimo - poručila je jučer Krišto. Dodala je kako u ovom slučaju nije važan niti jedan HDZ niti bilo koja druga stranka, nego samo građani nad kojima se vrši nasilje kroz kršenje temeljnih pravnih akata ove zemlje.

- Ovdje je u pitanju cijeli sustav BiH. Sve institucije sustava su dovedene pod znak pitanja. Nisu u takvoj poziciji samo Sud BiH i SIP, nego i Tužiteljstvo koje bi trebalo postupati prema onima koji nezakonito rade. Sada se postavlja pitanje imamo li mi i Zastupnički dom jer njemu je mandate dalo Izborno povjerenstvo. U razgovoru s jednim veleposlanikom istaknula sam kako me uistinu žalosti da nas pravni odjeli koji pripremaju ovakve odluke i legaliziraju nelegalnu vladu, dovode u situaciju pravnog kaosa i neizvjesnosti jer se postavlja pitanje svega onoga što oni donesu. OHR neće biti ovdje cijelo vrijeme i pitanje je što će biti s takvim odlukama kada jednoga dana iz BiH ode OHR - naglasila je predsjednica Federacije BiH. Krišto je zaključila da su u Federaciji na snazi dvostruka pravila. Dok se od jednih traži da izričito poštuju Ustav i zakone, drugima se dopušta da iste te akte krše, a da pri svemu tome još ostaju nekažnjeni.

Poruka javnosti

On se zapitala kakva se poruka javnosti šalje takvim načinom rada u kojem institucije ove države bivaju preuzete na nezakonit način, a nitko ne odgovora za djelovanje koje je sigurno izvan zakonskih okvira. Također, Krišto je rekla kako je Ustavni sud bio izložen brojnim pritiscima, a dokaz za to je, prema njezinim riječima, odbijanje zahtjeva da se postupak koji je ona pokrenula vodi javno, te da ona, kao osoba koja je pokrenula slučaj, nazoči raspravama. Još jedna loša poruka narodima u BiH.

Komentara 8

TU
Tuce
11:37 01.04.2011.

pa kad vec tolko znas o ustavu zasto ga ti onda ne postujes,izvuci dupe iz mehke fotelje,a sad kad budes u opziciji prouci dobro ustav do sledecih izbora i valjda ces sada imati vremena da operises te podocnjake nisi mi vise sexi ,ubi te ovaj Idzko.

TI
timtomtumb
18:21 01.04.2011.

da je medjunarodna zajednica dvolicna sto se tice polozaja hrvata u BiH to je opcepoznato. Njihova nesposobnost ih ogranicava na pojednostavljivanje problema ( tri naroda, dva entiteta i nazovi jedna drzava) a ne na rjesavanje problema, i to im je najlakse uraditi na stetu Hrvata. HDZ ( sa i bez brojki) je mogao bolje, ali sve one koji na njih kukaju molim da odu u Maglaj, Olovo, Zavidovice, Zenicu i.t.d. i.t.d. pa da vide jad i bijedu. To sto u Sarajevu malo bolje zive to zive na stetu svih gradjana u BiH, kao sto je nekad Beograd zivio.

PA
park
11:03 01.04.2011.

E sad ćeš ti Borka imat vremena da saznaš šta je pravi problem , nema fotelje , nema službenog auta , nema više neograničenih povlastica za tvoj nerad i zabušavanje . Siđi malo u narod da vidiš kad nemaš da daš dijetu pola marke za sendvič , siđi Borka sa drveta da te nezaboli stomak od banana.....

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?