trgovina ljudima

Omišanin državljanina BiH tjerao na teške fizičke poslove

'21.10.2013., Sibenik - Policija kontrolira promet na gradskim ulicama. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL'
'Hrvoje Jelavic/PIXSELL'
23.10.2013.
u 12:40

Omišanin je 40-godišnjaka iz BiH držao u neprikladnim uvjetima na svom imanju gdje je muškarac obavljao teške fizičke poslove

Zbog sumnje u trgovinu ljudima policijski su službenici Službe organiziranog kriminaliteta kazneno su prijavili 40-godišnjaka iz Omiša, 48- godišnjakom iz Aržana i 38-godišnjeg državljanina BiH, na štetu 40-godišnjeg državlajnina BiH.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 40-godišnjak iz Omiša angažirao svoga poznanika, 38-godišnjeg državljanina BiH da mu u BiH pronađe osobu koja bi na crno obavljala radove na njegovom imanju na području Omiša, a što je isti krajem kolovoza 2013.g. i učinio, te je pronašao i angažirao oštećenika, obmanuvši ga pri tome o mjestu i uvjetima samog rada.

Potom je Omišanin angažirao 48-godišnjaka iz Aržana koji je oštećenog pješice i svojim vozilom ilegalno prebacio iz BiH u RH, te ga dovezao do 40- godišnjaka. Držao ga je u neprikladnim uvjetima na svom imanju na području Omiša gdje je 40-godišnjak obavljao teške fizičke poslove, nije imao redovitu prehranu ni higijenske uvjete, a kad mu se požalio i želio se vratiti kući, Omišanin mu je ozbiljno zaprijetio pa je čovjek zbog straha ostao raditi na imanju dok nije zatečen od strane policijskih službenika. Na koncu, zajedno s 38-godišnjim sunarodnjakom i on je kazneno prijavljen za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj.

Omišanin i 48-godišnjak iz Aržana su uhićeni i predani policijskom pritvorskom nadzorniku, a treći osumnjičeni, 38-godišnji državljanin BiH je trenutno nedostupan.

>>Prodana za šaku eura, proživljavala pakao pokraj Vinkovaca

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije