IZ BAVARSKOG KUTA

Olić piše za VL: Bayernova crna mačka ipak zaslužila satisfakciju

Borussia Bayern finale Lige prvaka (1)
Reuters/Pixsell
26.05.2013.
u 10:39

Dobro se sjećam kako je Arjen bio potišten nakon naših izgubljenih finala u Madridu i Münchenu

Treća je ipak bila sreća, treći finale u zadnje četiri sezone napokon je Bayernu donio slavlje! I kad sad pogledam iza sebe, Bayern je ove sezone najviše zaslužio osvojiti Ligu prvaka, igrao je najbolje i pokal je u pravim rukama! Bilo bi uistinu tragično da su i treći put Bavarci pognute glave napustili travnjak...

Dortmund me iznenadio fantastičnim početkom i visokim presingom. A kad je pola sata silne Borussijine dominacije Bayern izdržao bez primljenog gola, znao sam da će na kraju slaviti, jer ipak ima veću kvalitetu. U zadnjih je pola sata bilo jasno da je Borussia platila danak tom jakom početnom presingu i praktički nije postojala na travnjaku nakon izjednačenja. Ostaje upitno je li Jürgen Klopp trebao tada reagirati, je li trebao uvesti nekog odmornog igrača u vezni red, da "začepi" goleme rupe kroz koje je Bayern prolazio.

Naravno da sam sretan zbog Mandžukića što je zabio gol, bilo ga je lijepo vidjeti kad je s hrvatskom zastavom slavio naslov. Bila je to za njega teška utakmica, jer je imao malo pravih lopti, a sjajno je iskoristio tu izvrsnu Robbenovu asistenciju i načeo Borussiju.

No, ipak je prvo ime bio Arjen Robben! Nakon prvog poluvremena i dvije promašene šanse, ozbiljno sam počeo razmišljati je li Nizozemac zapravo Bayernova "crna mačka", pitao sam se je li moguće da će i treći finale biti obilježen Robbenovim promašajima? Srećom, život i sport gdjekad su ipak pravedni i koliko je god Bayern zaslužio ovaj naslov u trećem pokušaju, još je pravednije i poštenije da je baš Robben odlučio pobjednika na samom izdisaju utakmice.

Pa iako je opet balansirao na žici između junaka i tragičara, sudbina ga je ovaj put prometnula u junaka Wembleya! Sjećam se kako je Arjen bio potišten nakon Madrida i Münchena, ali zahvaljujući svom čvrstom karakteru uspio se vratiti.

Bio je to spektakularan finale, Ne bi me iznenadilo da se u Dortmundu požale na suđenje. Naime, onaj start Dantea na Reusu za 11-erac trebao je biti kažnjen žutim kartonom, bio bi to isključujući, drugi žuti karton i Bayern bi ostao s igračem manje. U zadnjem kolu Bundeslige, naime, igrač Wolfsburga napravio je znatno blaži prekršaj za 11-erac i dobio je izravni crveni karton i svi su komentirali da je to normalno!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije