VELIKI INTERVJU

Olić: Mandžukić me može nadmašiti

'Wolfsburg's Ivica Olic plays the ball during the German Bundesliga soccer match between VfL Wolfsburg and Bayern Munich, at the Volkswagen Arena in Wolfsburg, Germany, 15 February 2013. Photo: Sebas
Sebastian Kahnert/DPA/PIXSELL
17.02.2013.
u 12:13

- Nedostaje mi Liga prvaka, ovo je sada rekreacija na višoj razini - kaže Ola

Bila je to još jedna nezaboravna večer Marija Mandžukića. Laureat Večernjeg lista za 2012. godinu, eto, već nakon 45 dana novog ljeta istaknuo je kandidaturu za obranu tog naslova. Krasan pogodak škaricama svom bivšem klubu Wolsburgu nije proslavio, no njegov prethodnik u dresu bavarskog kluba i reprezentativni kolega Ivica Olić nije škrtario na pohvalama:

- Što može čovjek učiniti nakon takvog pogotka nego aplaudirati Mariju na umijeću - rekao nam je Ivica Olić nakon dvoboja.

A je li Mandžukić već sada bolji od vas u Bayernu?

- Pokazuje da me može nadmašiti. Nisam očekivao da će se tako brzo ustaliti u momčadi. Ali, sretan sam zbog njega - rekao je Ivica, koji je u dresu Bayerna izgubio u dva finala najprestižnijeg klupskog natjecanja.

Nakon gotovo pet mjeseci, u Londonu je opet odjenuo nacionalni dres.

- Opet sam se vratio, moj je nogometni put nekako uvijek osuđen na povratke, ha, ha!

U reprezentativnom je napadu uvijek gužva, očekujete li da ćete biti u sastavu za utakmicu sa Srbijom?

- Naravno da bih želio igrati, pokušat ću se nametnuti izborniku Štimcu igrama u Njemačkoj u ovih mjesec dana, a imat ćemo i pripremni tjedan u Zagrebu uoči te utakmice. Samo da me zdravlje posluži...

Kakva je situacija u Wolfsburgu, došao vam je i treći ovosezonski trener Dieter Hecking?

- Još nismo na željenoj razini, ali sve polako dolazi na svoje mjesto. No, ne odgovara mi baš način igre, i kod ovog trenera igramo 4-2-3-1, pa igram na lijevom boku, što nije moje pravo mjesto. Ali to ne mogu promijeniti, trener odlučuje o tome.

Ove zime u svlačionicu vam je došao i reprezentativni suigrač Ivan Perišić. Jeste li sad vas dvojica izravni suparnici za mjesto u udarnoj postavi?

- Možda to sad tako izgleda, ali ne bismo smjeli biti. Ta pozicija na lijevom krilu jest pravo Perišićevo mjesto, a ja sebe ne vidim tu. Moja je trenutačna konkurencija zapravo Nizozemac Bas Dosta u vrhu napada, ja sam samo na \"ispomoći\" na lijevom boku i očekujem da ćemo uskoro igrati s napadačem.

Nedostaje li vam Liga prvaka?

- Ma kako ne! To je vrhunac, gledam na malom ekranu te utakmice i pomalo patim... Znate, u posljednjih sam deset godina stalno igrao ili u Ligi prvaka ili u Europskoj ligi, a sad preko tjedna nema utakmica, samo treninzi, pa je čovjeku malo dosadno... Osjećam se kao da sam u mirovini, samo utakmica vikendom! Kako bi rekao moj trener iz omladinskih kategorija Martin Novoselac, ovo je \"rekreacija na višoj razini\", ha, ha, ha...

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?