Hrvati šokirali Turke u Istanbulu

Olić: Gol posvećujem Slavenu Biliću!

Hrvatska (1)
Reuters
12.11.2011.
u 07:25

Jedan od najsretnijih bio je Ivica Olić, strijelac prvog pogotka koji je šokirao Turke: - Bilić mi je dao povjerenje i njemu ga posvećujem, ovo je gol za Slavena Bilića – rekao je Olić

Jedan od najsretnijih bio je Ivica Olić, strijelac prvog pogotka koji je šokirao Turke:

Iskreno, očekivao sam da ćemo odigrati odličnu utakmicu, jer smo stvarno izvrsno radili na treninzima. Hvala izborniku što mi je dao povjerenje, a ovaj je gol došao kao šećer, kao šlag na tortu i nagrada za moj silni trud i rad nakon ozljeda – rekao je Olić i nastavio:

- Iako imamo veliku prednost, ništa još nije gotovo, ne treba nam euforija! Ali, budemo li igrali u Zagrebu kao ovdje, onda smo sigurni putnici na EP.

Iako smo rano poveli i držali taj rezultat, jeste li možda tijekom utakmice osjetili da bi Turci mogli preuzeti kontrolu i izjednačiti?

- Turci su pokušavali, nakon primljenog gola visoko su nas napadali, ali mi smo znali taktički odgovoriti. Bili smo kompaktni i to nas je zajedništvo dovelo do pobjede. Nakon dugo vremena odigrali smo vrhunsku utakmicu protiv jakog suparnika. Turska je sigurno kvalitetna, ali mi smo ih limitirali da odigraju utakmicu bez polušanse, kamoli šanse!

Luka Modrić je također blistao od radosti:

- Odigrali smo fenomenalnu utakmicu, sve što smo dogovorili u svlačionici, pretočili smo na travnjak. Nakon dugo vremena to je izgledalo odlično, presretni smo, kad ovako igramo, onda možemo stvarno biti ravnopravni svakome. No, tek je 50 posto posla učinjeno, moramo se dobro odmoriti i pripremiti se za uzvrat. Ne smije biti opuštanja, jer bi to moglo biti kobno rekao je Modrić. Neopisiva je razlika između utakmice u Ateni i ove u Istanbulu.

Zašto?

- Slažem se, bilo je to "nebo i zemlja"! Nakon Atene smo dugo međusobno razgovarali, rekli smo si sve u lice... Možda se to nekome nije svidjelo, ali to je bio jedini način da se vratimo u život. Prije utakmice smo se dogovorili da pokažemo karakter i da odigramo na vrhunskoj razini. I kad je tako, onda je svakome teško igrati protiv nas.

Kad je Hrvatska odigrala zadnji put ovako dobru utakmicu?

- Pa... Može se reći da je to bilo zadnji put na EP, protiv Njemačke i Turske. To su činjenice, ne treba bježati od toga. Baš smo bili pravi, od prvog do zadnjeg, ali takvu utakmicu trebamo odigrati i u Zagrebu, kako bismo se plasirali tamo gdje nam je i mjesto – kaže Modrić.

Mario Mandžukić dijelio je radost svojih suigrača:

- Sretan sam, odigrali smo odlično i zasluženo pobijedili. Opet smo pokazali da možemo biti najbolji kad je najteže, dali smo svoj maksimum, trčali smo i "ginuli" jedan za drugoga i ta su tri gola bila nagrada za silni trud. Zašto tako nije bilo u Ateni? - Nemojte me to pitati, to je prošlost, gledajmo prema naprijed. Vjerujem da se Atena više nikad neće ponoviti, ovo je pokazatelj kako trebamo igrati. Je li ovo bila najbolja utakmica Hrvatske u kvalifikacijama?

- Neka to izbornik kaže. Mi smo danas svoj posao odradili najbolje što možemo.

Što vam je izbornik rekao uoči izlaska na teren?

- Da smo bolji, da imamo bolje igrače, da ih je gledao deset puta i da moramo proći na EP! Igrali smo baš onako kako je Bilić od nas i tražio. Jeste li u životnoj formi, je li ovo vaša najbolja sezona?

- Jest! Stvarno se dobro osjećam, zabijam golove, sretan sam i želim tako nastaviti. Znam da mogu biti još bolji, sad sam se izborio za to mjesto u reprezentaciji i neću ga tako lako ispustiti – kaže Mandžukić.

Veliki je posao na sredini travnjaka, posebno u defenzivi, odradio Ivan Rakitić:

- Izbornik mi je rekao da pripazm na njihovog desnog bočnog koji voli otići naprijed i nadam se da sam ga dobro zatvorio. Zaslužili smo ovakvu pobjedu, odigrali smo fenomenalno i čvrsto, ali ne smijemo pasti u euforiju. Turci će u Zagrebu krenuti na sve ili ništa, a mi moramo biti pametni i strpljivi i mirno dovršiti posao. Turci su željeli, trudili su se, dobrim postavljanjem nismo im dopustili da razviju igru. Bilo je sjajno, veselimo se ovoj pobjedi, uživajmo u njoj – kaže Rakitić.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije