Pravomoćno

Oklagijom ubio petu suprugu i dobio 10 godina

Policajac
27.02.2013.
u 11:04

Nekadašnji policajac zakopao ženu pokraj štale u blizini kuće

Vrhovni sud RS-a pravomoćno je osudio umirovljenog policajca Savana Simića (61) iz Gornjeg Zablaća kod Ribnika na deset godina zatvora zbog ubojstva supruge Jele (52), koju je zatukao oklagijom pa potom zakopao u dvorištu pokraj štale u nakani da prikrije zločin. Ubojstvo se dogodilo u noći 2. rujna prošle godine u njihovoj kući, a u presudi se navodi da je zločinu prethodila žestoka svađa kada je Simić uzeo drvenu oklagiju i jednim udarcem u vrat ubio suprugu. Vidjevši da mu je žena mrtva, tijelo je umotao u najlon i oblijepio ga selotejp trakom, a potom iskopao raku i prekrio pokrivačima. Nakon što je zakopao, preko humke je još nabacao drva i razne stvari kako bi sakrio tragove kopanja.

Sve priznao

Koliko je Simić bio uporan u pokušaju zataškavanja zločina svjedoči i činjenica da je susjedima ispričao da je ona otputovala za Beograd na liječenje, a policiji je tri dana kasnije prijavio i njen nestanak. Naime, Jela je 2. rujna trebala otići u Beograd na kontrolu, a ujedno je planirala i posjetiti rodbinu. No, kada su rođaci shvatili da nije došla na ugovoreni pregled, zvali su je na mobitel koji je bio isključen. Policajcima je njegova priča bila nelogična, a utvrđeno je i da je Jelin telefon poslednji put bio dostupan u noći ubojstva. Pritisnut dokazima, koji su se nakupili, najposlije je pokleknuo i sve priznao. U svome iskazu je policiji ispričao da se kobne noći posvadio sa suprugom, ali da nije imao namjeru ubiti.

Česte svađe

Pričao je da su se često svađali, kao i to da je Jela bila nasilna prema njemu te razbijala stvari po kući. Zanimljivo je i da se više puta ženio i da mu je Jela bila peta supruga. Inače, godinama je živio i radio kao policajac u Srbiji. Tamo se i upoznao s Jelom, a nakon što je umirovljen doselili su u njegovo rodno selo Gornje Zablaće, gdje su i živjeli posljednjih 15 godina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?