MIŠLJENJE

OHR smatra štetnim održavanje tzv. izvanrednih sjednica u FBiH

parlament
VL FOTO
21.10.2010.
u 08:35

Iz OHR-a stiglo pismo gdje piše da bi odlučivanje zastupnika u tehničkom mandatu više štetilo nego koristilo

U Sarajevu je zasjedao Zastupnički dom Parlamenta FBiH, a na dnevnom redu su se našle točke koje su preostale s 33. sjednice ovoga doma.

Izvješće revizije

Tako su se na dnevnom redu, između ostalih, našle točke analize stanja u elektroenergetskom sektoru, izvješće o radu Povjerenstva za koncesije FBiH, izvješće revizije učinka na koridoru Vc vezano uz eksproprijaciju nekretnina, izvješće o reviziji Federalnog zavoda MIO, informacija o broju zaposlenika, zastupljenosti, stručnoj spremi zaposlenika u ovom zavodu te usuglašavanje tekstova prijedloga zakona i drugih akata različito usvojenih u domovima Parlamenta FBIH. Prema riječima Marinka Čavare, zamjenika predsjedatelja Zastupničkog doma, izvanredne sjednice ovog doma neće biti. Podsjećanja radi, federalni premijer Mustafa Mujezinović uputio je 7. listopada pisani zahtjev za održavanje izvanrednih sjednica obaju domova federalnog Parlamenta s ciljem razmatranja 15 zakonskih akata koji su, kako je navedeno u zahtjevu, važni za ispunjavanje obveza prema EU-u.

Odlučivanje zastupnika


Riječ je o Prijedlogu zakona o matičnim knjigama, izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju kaznenih sankcija, Kaznenog zakona, Zakona o parničnom postupku te o Poreznoj upravi i Financijskoj policiji, kao i izmjenama Zakona o državnoj službi i tijelima uprave. No, Čavara je kazao kako je od OHR-a stiglo pismo prema kojemu bi odlučivanje zastupnika koji su u tehničkom mandatu više štetilo nego koristilo, jer je riječ o važnim pitanjima. Drugim riječima, sljedeća sjednica Zastupničkog doma federalnog Parlamenta trebala bi se održati u novom sazivu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?