Tenis

Odužiti se Fondu Prijatelji talenata

tenis
vl
06.04.2012.
u 09:52

Za zemlju se najbolje pripremiti u Međugorju, gdje su i počele dvije najljepše hrvatske teniske priče prije dvadesetak godina.

Ivan Dodig uskrsne blagdane provest će u Hercegovini. Naravno, radno. Trenira, ide na terapije i pokušava sanirati ozljedu. Od odmora, pravog odmora nema ništa. Treba obići sve prijatelje i rodbinu koju ne viđa često i pripremiti se za drugi dio sezone. Počinju turniri na zemlji. Za zemlju se najbolje pripremiti u Međugorju, gdje su i počele dvije najljepše hrvatske teniske priče prije dvadesetak godina.

Apel za pomoć Fondu

- Uvijek je lijepo doći u rodni kraj. Razgovarati s ljudima družiti se, prelijepo je. Obišao sam i Fond Prijatelji talenata fra “Slavko Barbarić” Međugorje. Nisam mogao doći kada je bilo obilježavanje dvadesete godišnjice, pa im tako važnu obljetnicu čestitam ovim putem. I Marin Čilić i ja bili smo stipendisti ovoga fonda, koji nam je pomogao u karijeri i drago mi je da smo opravdali njihovo povjerenje. Drago mi je da ovaj fond i dalje egzistira, a bilo bi dobro da se uvijek jave ljudi i da pomognu, i Marin i ja uvijek smo spremni pomoći u svakom smislu, presretni smo jer smo bili dio toga - kazao nam je Ivan Dodig, koji je u dosadašnjem dijelu sezone imao problema s leđima. Nada se kako će u ovih petnaestak dana to ostaviti iza sebe, te u nastavak krenuti punim kapacitetom.

- Uvijek je dobro napraviti sistematski sportski pregled, a tu mi ususret izlazi odlična ekipa medicinskog odijela “Poliklinike Jurišić” - govori Dodig kojega očekuje zahtjevan nastavak sezone.

Polovicom travnja nastupit će na turniru u Monte Carlu i nada se da će do tada biti zdrav i spreman.

- Sezona će biti dosta zahtjevnija nego prošle godine, ali sam i ja dosta spremniji kondicijski više radim, sa mnom na turnirima je i Stjepan Medak, novi kondicijski trener koji je sa mnom na turnirima i koji mi puno pomaže, a tu je dr. Edib Šarić koji mi uvijek iziđe u susret. On također vodi brigu o mom tijelu i nadam se da ću izdržati - govori Dodig, a ako ne bude ozljeda, ne treba sumnjati kako će ovaj borac sve to izdržati.

Povratak u Monte Carlu

- Malo je bilo problema s leđima. Dosta sam se mučio i ta ozljeda me sputavala, prioritet je to sanirati i krenuti dalje. Nadam se da će drugi dio sezone biti bolji - govori Dodig, a dalje nakon Monte Carla očekuju ga turniri u Bukureštu i Beogradu.

- Kažu da je dobar turnir pa ću probati - govori tenisač koji je osvojio Challenger u Sarajevu, ATP u Zagrebu...

- Ispada da dobro igram samo na ovim prostorima - govori nam kroz smijeh i nada se kako će uskoro osvojiti još jedan naslov, a siguran je kako će to poći za rukom i njegovom prijatelju Marinu Čiliću.

- Marin se ponovno vratio pravom tenisu, već duže igra i nadam se da će mu uskoro doći i vrhunski rezultati, koje svakako može postići. Puno radi i trenira, te je samo pitanje dana kada će osvojiti novi turnir - zaključio je Ivan Dodig.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?