FEDRALNA VLADA

Odustali od gradnje zgrade u Mostaru

zgrada
VL FOTO
26.05.2011.
u 10:04

Platformaši naložili raskid ugovora i povrat novca. Donosimo projekciju kako je zgrada Vlade FBiH trebala izgledati

Navodna Vlada Federacije BiH, u čijem radu je sudjelovao i navodni predsjednik ovoga entiteta Živko Budimir, jučer je donijela skandaloznu odluku o obustavi izgradnje svoje zgrade u Mostaru.

Nedostaje suglasnost

Kako je objavljeno nakon sjednice platformaške vlade Služba za zajedničke poslove tijela FBiH je izvijestila o kupovini zemljišta u Mostaru namijenjenog za novu zgradu Vlade FBiH u čiju se izgradnju trebalo uložiti 30-ak milijuna maraka. U informaciji su detaljno navedene aktivnosti provedene od 2007. godine do danas. Iako su, zahvaljujući poduzetim zakonom propisanim potezima ispunjeni svi uvjeti, dostavljena sva potrebna dokumentacija, te pribavljena mišljenja Povjerenstva Grada Mostara za davanje stručne ocjene na dostavljeni idejni plan, kao i Uprave za civilno zrakoplovstvo BiH u svezi izgradnje helidroma na vrhu objekta, nadležno tijelo (ne navodeći o kojemu je riječ) još nije izdalo suglasnost za izgradnju poslovne zgrade Vlade FBiH u Mostaru. Budući da bez urbanističke suglasnosti Služba nije u mogućnosti nastaviti postupak izrade glavnog projekta, Vlada je zaključila da predstavnici Federalnog ministarstva pravosuđa, Službe za zajedničke poslove i Glavnog tajništva Vlade FBiH pokrenu postupak raskida ugovora i povrata sredstava.

Jasna strategija

Usto, Vlada je zatražila da nadležne institucije utvrde je li u cijelom ovom slučaju bilo elemenata kaznenog djela. Ova sramna odluka oslikava politiku nove platormaške vlasti i općenito Sarajeva prema svim projektima koji se grade diljem BiH gdje žive Hrvati. Dio je to smišljene strategije siromašenja i blokiranja svih projekata koji bi mogli potaknuti razvoj jednoga dijela zemlje. Na jednak način blokirali su se, ali a manjom odlučnošću, i dosadašnji projekti u prijašnjem sazivu koji su se trebali graditi s blagoslovom Vlade Federacije. Sada, kako je i sam rekao premijer Nermin Nikšić, ‘hrvatske’ stranke HSP BiH te Narodna stranka Radom za boljitak ne protive se bilo kakvom kresanju novca koji bi završio na hrvatskome području. Valja reći da je značajan novac do sada već uložen u izgradnju objekta koji bi bio na ponos Mostaru te bi potaknuo i građevinske tvrtke i otvorio nova radna mjesta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?