Naslovnica

Održan prvi radni sastanak ekspertne skupine

U sljedećih tjedan dana članovi će analizirati ponuđena rješenja
26. svibnja 2012. u 13:57 0 komentara 1 prikaza
mostar
Foto: Zoran Grizelj

Prvi radni sastanak ekspertne skupine, koja bi trebala napraviti zajednički prijedlog načina provedbe odluke Ustavnog suda vezane za Statut Grada Mostara, održan je danas u Mostaru.

Kako je istaknuto nakon sastanka, članovi ekspertne grupe će u idućih tjedan dana analizirati ponuđena rješenja nakon čega bi trebali ponuditi informaciju s prijedlozima rješenja Gradskom vijeću Mostara. Član ekspertne skupine Damir Sadović kazao je kako imaju četiri prijedloga.

Prijedlozi su različiti i teško je za očekivati da bi se mogao izvući jedinstven stav, kazao je Sadović navodeći kako treba napraviti analize tih prijedloga. Član ekspertne grupe Nurko Pobrić u izjavi je kazao kako problemi Mostara nisu ekspertni problemi već da su to politički i ekonomski problemi.

\"U svakom slučaju, cilj valjda ove ekspertne grupe koliko sam ja razumio jest da pomogne Gradskom vijeću da pri izvršenju odluke Ustavnog suda ima neko ekspertno mišljenje\", kazao je Pobrić.

Inače, ekspertna skupina pravnika osnovana je odlukom mostarskog Gradskog vijeća, a čine je Damir Sadović, Nurko Pobrić, Božo Žepić, Slaven Bevanda i Dragan Pantić. Osim Pobrića i Sadovića, drugi članovi ekspertne skupine nisu bili raspoloženi za davanje izjava medijima.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.