Odgoda

Odluka o Mostar parkingu ponovno odgođena

vijece
Braco Selimović
15.05.2012.
u 15:08

Još uvijek ne postoji međustranački dogovor oko ovog pitanja

Gradsko vijeće Mostara raspravlja o prijedlogu gradskog proračuna za 2012. Trenutno vijećnici iznose amandmane o kojima će se Kolegij gradonačelnika izjasniti najvjerojatnije sutra, a zatim će se o konačnom prijedlogu proračuna izjasniti i Gradsko vijeće.

Prije početka rasprave predsjednik Kluba hrvatskih vijećnika Marko Gilja pozvao je na usvajanje proračuna, kazavši kako je krajnje vrijeme da se to uradi, u protivnom će, kako je rekao, ionako teško stanje u gradu na Neretvi postati neodrživo. Dodao je kako je to jedinstven stav Kluba hrvatskih vijećnika te da prije usvajanja proračuna za 2012. hrvatski vijećnici neće razmatrati niti jedan drugi zakon ili odluku. Na samom početku sjednice još jednom je odgođeno izjašnjavanje o Odluci o organizaciji i načinu naplate parkiranja u Mostaru, jer i dalje ne postoji međustranački dogovor po ovom pitanju. Početak rada Javnog poduzeća Mostar parking više puta je do sada razmatran na sjednicama Gradskog vijeća, no stavovi suprostavljenih strana do danas nisu pomireni. Vijećnici SDA smatraju kako Mostar-parking ne može početi s radom dok se ne raščiste, po njima, sporna procedura osnutka tog poduzeća i javne nabavke u njemu.

Također, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća SDA je iznijela stav kako se ovo pitanje ne može riješiti, dok se ne provede pet godina stara odluka o početku rada zajedničkog komunalnog poduzeća. S druge strane, vijećnici HDZ-a BiH i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić tvrde kako ne postoji nikakva zakonska prepreka za početak rada Mostar-parking

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?