Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

Od sljedećeg tjedna realizacija svih dogovorenih aktivnosti

Temelj nove parlamentarne većine su četiri stranke o kojima smo ranije govorili“, kazao je Čavara
15. lipnja 2012. u 16:39 2 komentara 1 prikaza
Marinko Čavara

Potpredsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ) Marinko Čavara je u Sarajevu kazao novinarima da imaju obavezu sa strankama koje će sudjelovati u novoj parlamentarnoj većini dogovoriti prioritete djelovanja nove parlamentarne većine, nove vlade u Federaciji BiH u narednih nekoliko dana. 

''To ćemo, vjerujem, završiti do početka sljedećeg tjedna kad ćemo krenuti u realizaciju. Temelj nove parlamentarne većine su četiri stranke o kojima smo ranije govorili“, kazao je Čavara. Implementacija, odnosno realizacija ovih svih dogovorenih aktivnosti kreće, dodao je, početkom sljedećeg tjedna.

„Nekoliko narednih dana trebamo iskoristiti za konačno definiranje detalja sporazuma koji pored prioriteta i načela o kojima smo ranije govorili, treba sadržavati puno detalja da sutra u funkcioniranju takve parlamentarne većine ne bi bilo zastoja u provođenju dogovorenih aktivnosti“, kazao je on. Očekujem, dodao je, početkom sljedećeg tjedna da se počnu realizirati konkretni potezi u implementaciji nove parlamentarne većine. Po njegovim riječima, ovaj proces ne treba trajati predugo jer svaki zastoj znači zastoj u radu i parlamenta i u funkcioniranju vlasti što ne može biti nikome interes.

„Zato smo mi zagovarali brže rokove. Nama se kao stranci posebno ne žuri, međutim, mislimo da generalno treba proces ubrzati kako bismo što prije riješili ove probleme“, kazao je Čavara.

  • Prijava_Korisnika:

    Postavlja mi se jedno vrlo bitno pitanje: Sta ima za cilj odrzavanje BiH na zivotu Hrvati tu drzavu ne trebaju, to je jasno ko dan, cak je zovu novom tamnicom naroda, srbi je isto tako ne trebaju cemu ovi blesavi ... prikaži još! dog ovori i natezanja Cehoslovacka se mirno raspala i nikoga zbog toga nije zabolila glava zasto to Medjunarodna Zajednica ne uradi i u BiH Bolje dobri susjedi nego sugradjani koji se mrze!

  • cinbenik:

    Ocikigledno je da je politika koju je provodjena u ime Hrvata BiH,ide iz krajnosti u krajnost............Prvo je ovakva politika zagovarala i obecavala da ce se Hercegovina spojiti i biti u Hrvatskoj......Na tom planu je poduzeto sve da se stvore takvi ... prikaži još! preduvjeti......Odustali su od takve politike,pa su ponovo uvjerili narod da je jedino rjesenje treci i spajanje sa Hrvatskom.........Sada se zalazu za cjelovitu BiH,kao i partner SDPe koji je uvjek i bio za cjelovitu i zbog cega i nije formirana vlast,smatrajuci da cjelovita u istim stavovima sa Srbima nema nadu.........Sada ulaze u vlast sa "najvecim neprijateljima" Hrvata i odustaju od svih ciljeva...........Dali su vrijedjelo tolike izgubljene godine i zivoti kojima je placen ovaj "uspjeh" od strane "legalnih prestavnika" i dokle ce narod placati njihovo neznanje,pljacku i bogacenje pojedinaca a na stetu svih ostalih koji su morali podrzavati sve ciljeve,koji ulaskom u koaliciju sa SDPeom,padaju u vodu i zalazu se za cjelovitu sto nije bio cilj ove politike........