Diskriminacija

Od 111 škola u SŽ, samo dva Hrvata i dva Srbina ravnatelji

gojer
Stojan Lasić
12.05.2012.
u 12:30

Županijski odbor HSS-NHI-ja u Sarajevu upozorio je javnost da se u sarajevskim osnovnim i srednjim školama krši Ustav

Da je Sarajevo multietnički grad samo deklarativno pokazuje i primjer izbora ravnatelja u osnovnim i srednjim školama u Sarajevskoj županiji. Županijski odbor HSS - HNI-ja u Sarajevu upozorio je javnost da se u sarajevskim osnovnim i srednjim školama krši Ustav pri izboru ravnatelja osnovnih i srednjih škola, te naveo da su od 111 škola samo dva Hrvata i dva Srbina imenovani na dužnosti ravnatelja, prenosi “Slobodna Europa”.

U Ministarstvu obrazovanja Sarajevske županije demantiraju tu informaciju i kažu da ih ima osam, te da taj broj približno odražava sadašnju strukturu stanovništva u Sarajevu. “U Sarajevu imamo osam ravnatelja, dakle po četiri, koji se izjašnjavaju da imaju srpsku ili hrvatsku nacionalnost. Relativno je zadovoljavajuća situacija u odnosu na neke sredine gdje to baš nije ispoštovano u potpunosti”, rekao je pomoćnik ministra za osnovno i srednjoškolsko obrazovanje Sretko Žmukić. Ministarstvo obrazovanja u SŽ-u, nakon prošlih izbora pripalo je Socijaldemokratskoj partiji.

Iako su članovi ove stranke obećali da će poštivati konstitutivnost naroda i multietničku strukturu Sarajeva, tajnik Županijskog odbora SDP-a Igor Mišković rekao je da su u ovom trenutku nemoćni da išta promijene, jer je prethodni ministar, koji je iz Stranke za Bosnu i Hercegovinu, imenovao ravnatelje malo prije isteka mandata.

Gradimir Gojer već duže vrijeme upozorava na ove probleme, ali nikakve reakcije na ova upozorenja nije bilo.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
13:48 12.05.2012.

Jeste ima osam Hrvata i Srba ravnatelja: Ibro, Mujo, Haso, Avdo, Suljo, Omer, Ante i Jovo.

VK
vilin konjic
23:11 12.05.2012.

Zar je moguce da od 111 ravnatelja samo Ibro, Mujo, Haso, Avdo, Suljo, Omer jedu svinjetinu pa ih ubrojali medju hrvare ili srbe. hmm.... cudna matematika ;o))

OL
oldday
09:39 13.05.2012.

Ova raspodjela fotelja je odista kaatastrofalna. mada me dovodi u dilemu jedna stvar: prije nekoliko mjeseci VL je na ovim stranicama pompezno najavio prelazak Gradimira Gojera u Zagreb jer za njega više nije bilo života u Sarajevu!!! Što se sada dešava?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?