Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

Obustavljaju se sve isplate za invalide iz rata

Ratni vojni invalidi tvrde kako imaju dokumente koji dokazuju kako je Crnkić naredio obustavu obračuna invalidnina za listopad
22. listopada 2010. u 08:57 0 komentara 4 prikaza
invalidi
Foto: S. Lasić

Temeljne braniteljske organizacije u Federaciji Bosne i Hercegovine priopćile su nakon svog sastanka u Sarajevu da raspolažu dokumentom koji službama braniteljsko-invalidske zaštite nalaže obustavu obračuna invalidnina za listopad do daljnjeg. Tu naredbu uputio je federalni ministar za pitanja branitelja i invalida Zahid Crnkić, rekli su sudionici sastanka, strahujući da bi ona u konačnici mogla značiti umanjenje naknada ratnim vojnim invalidima i obiteljima šehida i poginulih branitelja. - Do umanjenja ne smije doći - izjavili su ogorčeno novinarima predsjednici Saveza ratnih vojnih invalida FBiH Safet Redžić i Organizacije obitelji šehida Izet Ganić.

Njihovi istomišljenici su i drugi sudionici sastanka, predstavnici Saveza razvojačenih branitelja Munir Karić, sarajevske županijske organizacije šehidskih obitelji Bahrija Kituša, kao i Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja čiji predsjednik Dževad Radžo nije bio na sastanku ali je, prema riječima ostalih, istomišljenik. Da bi razjasnili situaciju, kao i stanje vezano uz isplatu invalidnina i drugih braniteljskih naknada do kraja godine, udruženja traže da federalni premijer Mustafa Mujezinović hitno zakaže sastanak s članovima temeljnih braniteljskih asocijacija proisteklih iz Armije Republike BiH i Hrvatskog vijeća obrane. Traže i da na tom sastanku sudjeluju ministar Crnkić i ministar financija Vjekoslav Bevanda.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.