Projekt "Plava voda

Obnovom vodovodne mreže Vitezu ne bi prijetile redukcije

vodovod
Zvonimir Čilić
07.05.2010.
u 15:22

Rekonstrukcija i sanacija stajali bi daleko manje od iznosa zaduženja općine ako prihvati sudjelovanje u projektu “Plava voda”

Viteški gospodarstvenici su suzdržani kada je u pitanju sudjelovanje općine Vitez u projektu vodovoda “Plava voda”. A riječ je o projektu koji bi s izvorišta Plava voda u Travniku pitkom vodom dodatno opskrbio općine Novi Travnik, Vitez i Busovaču, a u najvećem postotku općinu Zenica, koja je za ovaj projekt i najviše zainteresirana. Prema tom planu i ponudi, Vitežani bi u tom projektu sudjelovali sa sedam posto što znači da bi, kroz kreditna sredstva Europske banke, u 15-godišnjem razdoblju platili 3,8 mil. KM, za što bi dobivali 50 litara pitke vode u sekundi.

No, gospodarstvenici su, nakon dva razmatranja, ustvrdili kako im dostupne informacije nisu dovoljno jasne i konkretne. Predsjedništvo Udruge poslodavaca Viteza predlaže OV-u Viteza da o projektu “Plava voda”, za početak, tek da suglasnost za prolazak vodovoda kroz područje općine Vitez. “Svoj stav o ostalim dijelovima projekta moći ćemo donijeti i Općinskom vijeću predložiti tek kada budemo imali na uvid kompletan projekt vodovoda, kao i troškovnik”, kazao je predsjednik Udruge poslodavaca Vitez Jozo Miškić naglasivši kako ujedno predlažu Općinskom vijeću da inicira i druge mogućnosti trajnog i kvalitetnog rješavanja opskrbe pitkom vodom cijelog područja općine.

Viteški gospodarstvenici OV-u Viteza sugeriraju i pokretanje projekta rekonstrukcije postojeće primarne i sekundarne vodovodne mreže jer su gubici vode, zbog dotrajalosti, vrlo veliki. Dragan Stojak, direktor JKP-a Vitkom, kazao je: Sanacijom i rekonstrukcijom sadašnje vodovodne mreže, koja zbog dotrajalosti i zastarjelosti ima gubitke veće i od 50 posto, Vitezu ne bi prijetile redukcije ni u ekstremno nepovoljnim vremenskim uvjetima

Ključne riječi

Komentara 1

MI
mitar
15:41 07.05.2010.

Pa koliko su para dobili iz Hrvatske mogli su da su htjeli napraviti i zlatan vodovod a sada opet zavise o mrskome Travniku.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?