PLJAČKA

Obitelji gastarbajtera ukrali dva auta vrijedna više od 90.000 €

pljacka
VL FOTO
06.08.2011.
u 11:20

Kradljivci su tražili i treći originalni ključ, ali ga nisu uspjeli naći pa je u dvorištu kuće jedino ostao drugi skupocjeni passat

Ženo, ključaj se i zatvaraj prozore, blizu kuće sam vidio dvojicu maskiranih u crnom s palicama u rukama! - dojavio je stanovnik mostarskog naselja Ortiješ supruzi pri odlasku na posao iza 4 sata ujutro. Međutim, samo dva sata kasnije, ispostavit će se da oni nisu bili meta napada, nego susjedi na privremenom radu u Njemačkoj. Iako ih je u kući spavalo ukupno 11, koliko ih broji opljačkana obitelj za rata izbjegla iz Sarajeva, u međuvremenu nisu čuli ni vidjeli razbojnike koji su im pokupili dragocjenosti po sobama dvokatne kuće. Pronašli su četiri novčanika s više od 2.000 eura, nešto ručne tehnike i dva ključa od skopocjenih crnih vozila, passata proizvedenog prije svega tri mjeseca i dvije godine starijeg terenca BMW X5, te ih odvezli. Šteta se procjenjuje na čak 93.000 eura. Čak su im kradom pokupili i svu obuću koju su potom u drvenoj gajbi, uzetoj ispred susjedne trgovine, ostavili sto metara dalje (!?).

- Morali su nas nečim umrtviti. Nekim sprejem ili tome sličnim. Imam malu djecu i čujem svaki mig, ali ovoga puta ništa. Ne znamo ni kako su ušli, nema tragova obijanja. Možda kroz jedan od otvorenih prozora - i sama se članica obitelji koja se okupila kako bi nazočila današnjem vjenčanju u Dubrovniku.

- Ukrali bi i treće vozilo, također novi passat, ali nisu pronašli ključeve. Kako smo se tu večer vratili s mora, ključevi su mi ostali u šorcu koji sam svukao pokraj kreveta pa im očito nisu bili na dohvat ruke - kaže najstariji član obitelji, kojega je jedan od dvojice pokradene braće šokirano zvao nakon buđenja oko 6 sati ujutro. Alarmirana je policija, a oštećeni su, računajući na činjenicu da BMW ima navigaciju, zatražili satelitske koordinate iz Njemačke. One su oko podne ukazivale da se plijen nalazi u blizini Trebinja.

- Inspektoru sam dao precizne koordinate, a on mi je odgovorio kako nije artiljerac!? Sami smo zvali trebinjsku policiju jer su se vozila već nalazila u pograničnom mjestu Jasen. Iza 14 sati su prešli granicu, valjda čekajući pogodan trenutak, a crnogorska policija ih je ubrzo uspjela locirala u Danilovgradu, između Nikšića i Podgorice, te im blokirala put. BMW se zabio u policijska kola pa je vozač presjeo u passat i pobjegao. Ipak, posljednje informacije iz Crne Gore ukazuju da je netko i uhićen, ali ne znamo tko - kažu oštećeni tražeći anonimnost.

Ključne riječi

Komentara 1

KO
kolovoz
21:34 08.08.2011.

ovo je filmska stvar-sala na stranu pitam se samo kako bi to bilo tretirano sa strane zakona da netko takvog razbojnika zatuce za vrijeme pljacke-dok se to zaista ne dogodi ovoga ce jos i vise biti ali jos jedno je sigurno izvrsitelji imaju pomocnike i to domace

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije