MOSTAR

O proračunu Mostara će se raspravljati tek sredinom mjeseca

gradsko vijece
Braco Selimović
05.03.2011.
u 12:31

Dopredsjednik Gradskog vijeća Mostara Danijel Vidović nam je rekao kako se nada da će prijedlog proračuna biti spreman do održavanja sjednice

Mostarski proračun za ovu godinu još uvijek se nalazi u Gradskoj upravi gdje se odlučuje o amandmanima koje su uložili gradski vijećnici. Kako nam je rečeno u Gradskoj upravi, još uvijek nije poznato kada će konačni prijedlog proračuna biti upućen ponovno na Gradsko vijeće.

Mnogo amandmana

- Vijećnici su uložili mnogo amandmana i sada se odlučuje koliko imamo novca i što možemo prihvatiti od prijedloga gradskih vijećnika - rekli su nam u mostarskoj Gradskoj upravi. Neslužbeno doznajemo da se najveća borba vodi oko sredstava za izgradnju sportske dvorane. Za projekt se zalaže hrvatska strana, dok Bošnjaci smatraju da novac treba usmjeriti u druge svrhe. Također, pod znakom pitanja je nastavak procesa obnove porušenih zgrada u središtu Mostara i još uvijek nije poznato hoće li se u ovoj godini iznaći sredstva za ovu namjenu. Odgovor na ovo pitanje bismo trebali dobiti sredinom ovoga mjeseca, kada bi se trebala održati sjednica Gradskog vijeća Mostara i na kojoj bi se trebao naći proračun Mostara za 2011. godinu.

Sjednica za deset dana

- Planiramo sjednicu za desetak dana. Materijal je u pripremi, a nadamo se da će do datuma održavanja sjednicu biti na naše stolove dostavljen i konačni prijedlog proračuna - rekao nam je Danijel Vidović, dopredsjednik Gradskog vijeća Mostara. Dodao je da bi se konačni datum sjednice GV-a trebao znati početkom idućeg tjedna.

Treba naglasiti da odluka o privremenom financiranju istječe za tri tjedna, a ako se proračun ne usvoji do tada, svi koji plaće primaju iz gradskog proračun ostat će do daljnjeg bez osobnih dohodaka. Sindikati pozivaju na ažurnije djelovanje kako Mostar ne bi opet postao grad slučaj, te kako bi se osigurao normalan i nesmetan rad svih gradskih institucija.

U gradu se još uvijek osjete posljedice krize od prije dvije godine kada je Mostar godinu dana bio bez gradonačelnika i kada cijelu godinu nije usvojen proračun. Nova kriza nikome nije u interesu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?