PORUKA

Novi transparenti kao revolt zbog majorizacije u FBiH

plakat
Foto: Agencije
26.11.2013.
u 10:20

Međunarodna uprava i platformaši uvjeravali su cijelu javnost da je 5 ustavna trećina od 17 zastupnika

U Mostaru su jučer ponovno osvanuli nepotpisani plakati točnije transparenti. Naime, nakon što su prošloga ponedjeljka osvanuli oni s natpisom podrške generalima i Herceg Bosni, sada transparenti nose jednostavnu jednadžbu. Na mail redakcije Pogled.ba stigle su fotografije i kratko priopćenje koje samo objašnjava sadržaj transparenata. Naime, na izvanrednim sjednicama Zastupničkog i Doma naroda Parlamenta FBiH 17. ožujka 2011., zastupnici SDP-a i SDA uz potporu HSP-a BiH i Boljitka izabrali su predsjednika i dvoje zamjenika, a zatim i Vladu FBiH.

Sve te odluke osporilo je, sukladno Izbornome zakonu i Ustavu FBiH, jedino mjerodavno tijelo - Središnje izborno povjerenstvo, no na kraju je presudio visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko dajući prednost SDP-ovoj koaliciji, iako nije bio izabran dovoljan broj Hrvata u Domu naroda. Međunarodna uprava i platformaši uvjeravali su cijelu javnost da je 5 ustavna trećina od 17 zastupnika. Inače, ovaj potez je prouzročio najveću političku krizu još od potpisivanja Daytona.

Ključne riječi

Komentara 1

NO
novabila
17:32 26.11.2013.

Bravo za ideju ja nisam neki matematičar al brate ovo znam podijelit,trebalobi nači instruktora matematike gospodinu Incku,bože kakva je to matematika u Austriji.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?