STRAH I NASILJE

Novi napad na Hrvate, ovaj put na udaru Caritas u Drvaru

drvar
VL FOTO
09.12.2011.
u 10:21

Hrvati u Drvaru su izloženi stalnim prijetnjama, ali i skoro svakodnevno napadima od mjesnih srpskih ekstremista

Na nedavni poziv načelnika Istočnog Drvara Đure Josipovića na linč Hrvata i rušenje spomenika hrvatskim branitelja “kukama i motikama”, izgleda da su se pojedinci odazvali. Naime, u noći sa srijede na četvrtak dogodio se novi napad na Hrvate u gradu Drvaru. Za sada nepoznati počinitelji prevrnuli su kombi koji je u vlasništvu Caritasa, a koji koristi drvarski župnik don Ivo Martinović.

- Kada sam pošao na misu zornicu, vidio sam da je kombi prevrnut. Policija je izašla na lice mjesta, napravila očevid i to je za sada sve. Ja sam istaknuo u svom iskazu da se osjećam nesigurno u ovom gradu - rekao nam je jučer don Ivo Martinović. Inače, teško je prebrojati koliko je puta do sada drvarski župnik bio napadnut u ovom gradu, ali i pored toga, policija ne smatra da je potrebno župniku u Drvaru pružiti policijsku zaštitu ili na bilo koji način zaštititi crkvenu imovinu u ovome gradu.

Inače, napad se dogodio samo dan prije sastanka s lokalnim vlastima, s kojima je don Ivo Martinović trebao razgovarati o dodjeli zemljišta za novu crkvu u ovom gradu. Poražavajuća je činjenica da vlasti u Banjoj Luci još uvijek nisu osudile izjave načelnika susjedne općine Istočni Drvar Josipovića, ali i napade na Hrvate u Drvaru. Dapače, svojom šutnjom odobravaju ovakav način ponašanja i fašističke ispade svojih čelnika na lokalnim razinama vlasti. Ni policija do sada nije bila učinkovita u otkrivanju počinitelja i sprječavanju ovih događaja.

Ključne riječi

Komentara 9

OL
oldday
10:46 09.12.2011.

Sve će to srediti na brzinu Čović i Ljubić sa njihovim velikim prijateljem Miloradom Dodikom!

PA
park
11:57 09.12.2011.

Drvar je još Federacija , a šta mislite kako je Hrvatima u Banja Luci , Tesliću ...., mislite da je bajno i sjajno kako vam predočava Čović , narode otvori oči , pogledaj u Hrvatsku i ugledaj se na njihoveve glasače , otrgni se iz kandži Čovića i pojedinaca i biće ti sigurno bolje !?

LE
let3
13:02 10.12.2011.

A ako im se pocne vracati istom mjerom tamo gdje su oni manjina? Sto onda? Ali tako daleko ne razmisja nitko od njih.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije