Seminar

Nova znanja za pedagoge, psihologe...

Seminar
Ivan Kaleb
22.06.2012.
u 09:16

Seminar se održao u Gradskoj knjižnici u Ljubuškom i trajao je tri dana

Humanitarno-karitativna udruga Kruh sv. Ante iz Sarajeva organizirala je u Gradskoj knjižnici u Ljubuškom trodnevni seminar (od 19. do 21. lipnja) u sklopu Trauma centra, jednog od osam projekata te udruge.

Proces pomirenja

Riječ je o temeljnom seminaru u procesu pomirenja, a namijenjen je i na njemu su sudjelovali pedagozi, psiholozi, socijalni, medicinski i prosvjetni djelatnici, vjerski službenici, novinari, studenti tih zanimanja, a također i svi drugi građani koje zanima ta problematika. Prvi dan tema je bila “Komunikacija” i o njoj je govorila s. Jelenka Puljić iz Kiseljaka, dipl. pedagogica i psihologinja i psihoterapeutkinja u transakcijskoj analizi, drugi dan tema je bila “Trauma”, izlagala je Mirjana Ostojić, psihologinja i asistentica u Trauma centru, i treći dan naslov teme bio je “Prevencija profesionalnog sagorijevanja”, a predavala je psihologinja Jelena Oršolić.

- Uključila sam se na seminar jer su me zainteresirale teme koje su ponuđene. Ovo je dobra prigoda za stjecanje novih iskustava, upoznavanje, druženje.

Dogradnja osobnosti

Kroz seminar izgrađujemo sebe kao ličnost i dograđujemo svoju osobnost, a sve se to može prenijeti na rad s djecom i na sve neke druge životne okolnosti i prilike u kojima se nađemo, kaže učiteljica Marlena Beus. - Ovo je odlična stvar i veoma sam zahvalna da je ovakvo nešto došlo i dogodilo se u Ljubuškom. Najvažnije u svemu ovome je naučiti razvijati i pomagati i sebi i drugima u procesu liječenja traume, jer svi smo ponekad doživjeli traumatsko iskustvo, kaže Dubravka Mijatović, integrativna i tjelesno orijentirana psihoterapeutkinja i novinarka. Predavanja traju od 9 do 17 sati, a ispunjena su različitim sadržajima, uz usmena izlaganja bude dosta i razgovora, diskusija i grupnog rada. Sudionici uvijek napišu kako su dobili nova znanja, počeli su o nekim stvarima drukčije promišljati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?