Hajduk - Lučko 1:2

Nova bruka Hajduka! Lučko igralo poput Barcelone i dobilo bijele

hajduk
Tino Jurić/Pixsell
21.04.2012.
u 21:28

Hajduk nakon novog poraza ima 18 bodova manje od vodećeg Dinama, ali bježi trećeplasiranom Slavenu sedam.

Oni koji su došli pogledati Hajduk i Lučko propustili su "el clasico". Ali, u Poljudu se osjeti djelić "el clasica", Lučko, budući drugoligaš, igralo je poput Barcelone, u svim segmentima igre nadigralo, ponizilo Hajduk i pobijedilo s 2:1 (1:1). Splićani su imali tek pokoju prigodu u posljednjih pet minuta, sve prije toga Mišo Krstičević bi najradije zaboravio. Njegova momčad, osim pogotka Vukovića iz slobodnog udarca u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, nije uspjela uputiti nijedan udarac. Lučko je povelo u 40. minuti prekrasnim pogotkom mladog Dubrovčanina Elvisa Sarića, poravnao je Vuković, a u 48. minuti Petrak je, uz veliku pomoć Blaževića, kojemu je lopta prošla kroz trbuh, pogodio za pobjedu Lučkog. Bijeli su bili smiješni, ne samo nemoćni, a nakon utakmice otvoreno im se nasmijao trener Lučkog Željko Kopić.

- Došli smo pobijediti, ostvarili smo namjeru, po prikazanom smo to i zaslužili. Lučko je u ovom trenutku u svim segmentima bolja momčad od Hajduka. U pripremi utakmice rekao sam da Hajduk cijenim kao instituciju, sve što se Hajduka dotiče cijenim, ali način na koji mi igramo donio mi je zaključak da možemo pobijediti u Poljudu. Ovo je logičan slijed našeg rada. Ne žalim što ispadamo, nepripremljeni smo ušli u prvu ligu – rekao je Kopić.

Nije želio govoriti o slabim stranama Hajduka, otkriti kako je to nadigrao Krstičevića.

- Neka se tim bavi struka Hajduka, želim biti korektan, u ovom poslu nikome nije lako. Ja sam, primjerice, smijenjen od prve utakmice koju sam vodio, teško je raditi ovaj posao – kaže Kopić.

Stiglo je i pitanje bi li preuzeo Hajduk.

- Hajduk je velik klub, ne samo u našim okvirima, čast mi je što mi je i stiglo ovo pitanje – zaključio je Kopić.

A Krstičević je s kiselim osmjehom govorio o utakmici. Srećom po njega nitko od čelnika nije vidio igru njegove momčadi. Zamislite, u svečanoj loži Poljuda, osim odvjetnika i predsjednika Skupštine, nismo nikog vidjeli. Tek čelnike Lučkog koji su se radovali trijumfu.

- Htjeli smo pobijediti, očito nismo imali dan. Bili smo bez pritiska, prigoda, to je razlog zbog čega nismo ostvarili pobjedu. Mijenjali smo sustav, pokušavali, ali jednostavno igrači nisu bili na razini prošlih igara. Igrači su htjeli, ali nisu našli sposobnosti, recimo Caktaš nije bio na nivou igara u posljednje vrijeme, nedostajalo je brzine u sredini terena. Radimo, treniramo, kroz trening vidim više nego kroz utakmicu, želim vidjeti tko može odgovoriti. Samo je po sebi loše što smo izgubili utakmicu od momčadi, koja ispada iz lige. Moram se ispričati navijačima, ovakve poraze Hajduk ne smije doživljavati – kazao je Krstičević.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije