Suđenje

Njemica skakala na glavu i vukla zaprežna kola!

Suđenje
04.05.2013.
u 11:28

Scene zlostavljanja ravna užasnim horor filmovima

U Općinskom sudu u Kalesiji jučer je nastavljeno suđenje Slavojki Marinković (45) iz kalesijskog zaseoka Karavlasi, koja je optužena za protupravno oduzimanje slobode od kraja 2005. do 17. svibnja 2012. njemačkoj državljanki Bettini Siegner zvanoj Karla, koja je u Bosnu stigla prije više od 10 godina zajedno s bivšom suprugom Slavojkina muža Milenka (52), koji je, nakon priznanja, već osuđen na dvije godine zatvora. Način na koji su bračni par maltretirali, tukli i iživljavali se nad sada 19-godišnjom djevojkom, ledi krv u žilama, i ravan je najužasnijim horor filmovima.

Nakon što je stanovnik Sead Makalić javno progovorio o hororu u Karavlasima, i drugi stanovnici mjesta Gojčin, ali i susjednog naselja Repuh, odlučili su ispričati užase koje su oni vidjeli. Jedan od njih - Esed Resić kaže: “Krenuo sam sa ženom preko njiva. Čujem, oni viču: hija, hija... Pogledam, nigdje nikog. Pogledam malo bolje i vidim da ona vuče prazna zaprežna kola, a oni kraj kola i smiju se. Oni su, baš, uživali u tome”, navodi Esed Resić, dodajući da se u tom trenutku pored zaprežnih kola nalazio Milenko i njegov rođak čiji je nadimak Celje.

Prema tvrdnjama Makalića i Resića, Marinkovići su prvo djevojku natjerali da odvuče zaprežna kola nekih 400 - 500 metara od kuće, a potom da ih vrati ispred štale. No, tu nije kraj iživljavanjima Marinkovića.

“Jednog dana sam gledao kako djevojka bundevu jede. Oni se smiju i kažu kako ona misli da je to lubenica. Uglavnom je spavala u devastiranom objektu koji se nalazi pored kuće”, ispričao je Resić. I drugi stanovnici ovih mjesta su ispričali stravične detalje 10-godišnjeg ropstva njemačke državljanke.

“Jednog dana su sabijali sijeno. Ona je bila na vrhu sijena. Kada su završili, nisu joj dali da normalno siđe, nego je morala skočiti na glavu”, ispričali su svjedoci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije