Kosovo i srbija

Nikolić:Kosovskoj predsjednici ću reći i ono što ona ne bi voljela čuti

tomislav nikolić
Reuters/PIXSELL
06.02.2013.
u 08:19

- Srbija prvi put kaže što može dopustiti, a dopustila je postojanje teritorija na kojem nema potpuno svoju vlast

Uoči današnjeg susreta predsjednice Kosova Atifete Jahjaga i predsjednika Srbije Tomislava Nikolića u Bruxellesu uz posredovanje visoke predstavnice EU Catherine Ashton, Nikolić je agenciji Tanjug rekao kako će kosovskoj kolegici reći da je pozicija Srbije precizirana Platformom o Kosovu od koje neće odstupiti. Dodao je kako današnji susret ne može biti protokolaran, iako je tako zamišljen, jer "ne zna kada će biti sljedeći i s kim".

- Ovo je prilika da gospođa Jahjaga čuje ono što možda ne voli čuti, da konačno čuje direktno, a ne preko medija, kako Srbija ima svoju Rezoluciju, koju je donijela temeljem Platforme, i nitko tko predstavlja Srbiju ne može od toga odstupiti i nitko tko predstavlja Srbiju od toga ne želi odstupiti - rekao je Nikolić i pojasnio kako Srbija Rezolucijom "prvi put kaže što može dopustiti".

- Srbija prvi put kaže što može dopustiti, a dopustila je postojanje teritorija na kojem nema potpuno svoju vlast, taj teritorij koji ima ustav, sudove, zakone, predsjednika, parlament, vladu, traži za svoju zajednicu na tom teritoriju određena specijalna prava koja su veoma autonomna u odnosu na Prištinu. I to je ono što Srbija može, što Srbija želi - rekao je Nikolić prije susreta u Bruxellesu.

>>Redžepi: Srpske paralelne sigurnosne službe moraju otići

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije