NA RUBU

Nikolić i dalje štrajka glađu i žeđu, odbija čak i infuzije

Tomislav Nikolić
REUTERS/PIXSELL
18.04.2011.
u 08:59

Nikolića je jučer posjetio predsjednik Srbije Boris Tadić i zamolio ga da prekine štrajk, međutim lider naprednjaka je odbio

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić, koji štrajka glađu i žeđu, prebačen je u bolnicu. Međutim, on i daje odbija uzimati hranu, vodu i lijekove, a navodno nije želio ni da primi infuziju.

Nikolića je jučer posjetio predsjednik Srbije Boris Tadić i zamolio ga da prekine štrajk, međutim lider naprednjaka je odbio.

Nakon što mu je pozlilo u Skupštini Nikolić je prebačen u bolnicu i pod stalnim je nadzorom liječnika, objavio je Blic. Lideru naprednjaka utvrđen je povišen krvni tlak, ima glavobolju, uznemiren je, a zbog nedostatka tečnosti došlo je i do hemokoncentracije, odnosno zgušnjavanja krvi.

"Mi se nadamo da će biti napravljen kompromis, da bar uzima nešto od terapije, naprimjer lijekove protiv bolova, protiv povišene temperature i visokog krvnog tlaka", kazao je doktor, dodavši da u zdravstvenom sistemu Srbije nije moguća prisilna terapija i da za liječenje mora postojati pristanak pacijenta.

Podsjetimo, Tadić je rekao da će nastaviti da insistira na tome da Nikolić prekine štrajk, te poručio da će "odluku o raspisivanju izbora donijeti odmah po sticanju statusa kandidata", prenijeli su beogradski mediji.

Komentara 2

DU
Deleted user
12:33 18.04.2011.

Toma Grobar - imas moju podrsku. Samo tako nastavi. Narocito nemoj piti vodu. Sto te prije vrag odnese to bolje!

KI
kitikat
21:50 18.04.2011.

a sad pocni sa strajkom nedisanja ,zaostri situaciju

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije