Zlatko Kranjčar

Niki je najbolja ponuda došla iz Liverpoola

'22.03.2009. Zagreb - Pleso , Dolazak Hrvatskih nogometasa u Zagreb na okupljanje reprezentacije i pripreme protiv Andore.Simona i Cico Kranjcar. Photo:Antonio Bronic/Vecernji list'
'Antonio Bronic/Vecernji list'
13.01.2011.
u 20:15

Nemam ništa protiv da Niko ode iz Tottenhama, ali mora otići u veliki klub, kaže Cico

Iako su uglavnom svima prošli blagdani, Zlatko Kranjčar još uživa u svom miru, uglavnom u obiteljskom okruženju. I za blagdane je bio kod kuće, u Zagrebu.

– Prije praznika bio sam u Londonu, nakon Božića su kći Lana, zet i unuka Sophie došli u Zagreb – kaže Cico, koji zbog obiteljskih obveza nije otišao u Umag gdje se očekivalo da će održati predavanje trenerima.

Uskoro će dobiti i drugo unuče, Niko će uskoro postati otac. To je ipak puno ljepše od njegova statusa u Tottenhamu.

Problem su i vatreni

– U zadnje je vrijeme malo više igrao, ali... – zastao je stariji Kranjčar, promislio i nastavio:

– Razumijem Niku, želi igrati, ali razumijem i trenera. Niko je bio ozlijeđen, Bale se sjajno razigrao i Redknapp ga sad ne želi mijenjati. A s druge strane ne razumijem zašto momčad ne poboljša još jednim kvalitetnim igračem. Niko i Bale igrali su zajedno, kad bi na desnoj strani bili zajedno, suparnik ne bi znao koga čuvati.

Ima li kakvih novosti glede njegova odlaska iz Spursa?

– Niki novac nije prioritet, ima 26 godina i želi igrati, postizati rezultate, klupske ali i osobne. A tu je i reprezentacija.

Kod Bilića igra, i to sjajno, s time barem nema problema.

– Nema zasad, ali ne bude li klupskog kontinuiteta, teško će mu biti i u reprezentaciji. Dvije utakmice možete odigrati i bez veće minutaže u klubu, ali za završnicu to može biti problem.

Džeko nije najbolji

Koliko vas kao oca pogađa to što Niko ne igra, što je Redknapp prvo rekao da može otići, a onda da ne može?

– Nikine ambicije i motive opravdavam. I nisam protiv toga da promijeni klub. Ali to bi morao biti veliki klub, ako je to Liverpool, u redu.

Samo, Tottenham sada traži 11 milijuna eura odštete.

– E, to bi već mogao biti problem. Ali, pustimo još ovaj mjesec, ima Niko dobrih ponuda, možda se nešto promijeni i u Spursima, a najbolja je Liverpoolova ponuda. Ne znam kakva je financijski, ali to je veliki klub, momčad koja mora napraviti pozitivan pomak.

Na Otok je došao i Edin Džeko, najskuplji je igrač s ovih područja, je li i najbolji?

– Mislim da je City dobar izbor za njega, iako je ondje malo "klimavo" okruženje, ali on po svojoj konstituciji i kvalitetama može igrati u Engleskoj. Sad, je li i najbolji zato što je najskuplji - više je to ipak stvar novca vlasnika kluba. A ima mnogo onih koji zaslužuju da budu u kategoriji najboljih, među njima i naši igrači kao Olić, Modrić, Srna, Kranjčar...

Izbornik Crne Gore nema utakmica sve do ožujka.

– Ni tada ne igramo kvalifikacije, idemo deset dana na Daleki istok, igramo s Japanom i Južnom Korejom.

Redovito prati Fatosa Beqiraja u Dinamu.

– Važno mi je što Beqiraj igra u Dinamu, bit će samo još bolji kod mene u reprezentaciji. U svojoj analizi i preporuci rekao sam da je iznimno kvalitetan, jak, čvrst, zna igrati, zabiti, a okretan je i vrlo brz, k tome mlad igrač koji odmah može biti pojačanje, a još može mnogo igrački napredovati. Od 17. do 21. godine igrao je u prvoj crnogorskoj ligi, koja je sve bolja, kod mene u reprezentaciji Crne Gore je džoker – zaključio je Kranjčar.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije