u zadnji tren

Nije znala da je trudna - britanska vojnikinja rodila u Afganistanu

david cameron,britanska vojska,vojnikinja
AFP/PIXSELL
20.09.2012.
u 08:56

Žena je saznala da će roditi tek nakon što se liječniku požalila na teške bolove u trbuhu

Britanska vojnikinja koja nije ni znala da je trudna rodila je dijete u Afganistanu, u vojnom kampu Bastion u provinciji Helmand, prenosi BBC. Žena čije ime nije otkriveno saznala je da će roditi tek nakon što se liječniku požalila na teške bolove u trbuhu.

Maleni dječak rođen je pet tjedana prijevremeno, no i majka i dijete su stabilno, izvijestilo je britansko ministarstvo obrane. Posebna ekipa pedijatara iz bolnice u Oxfordu trebala bi tijekom sljedećih nekoliko dana stići u Afganistan kako bi osigurali odgovarajuću njegu za majku i dijete na njihovom putu kući.

Ovo je prvi put da je neka britanska vojnikinja rodila na bojišnici. Od 2003. godine pa dosad iz Iraka i Afganistana kući je zbog trudnoće poslano njih više od 200. Iako vojni propisi zabranjuju trudnim vojnikinjama obavljanje dužnosti na bojišnici, lani je jedna Britanka rodila samo dva tjedna nakon povratka iz Afganistana, a slučaj je pokrenuo debatu o potrebi podrobnijih liječničkih testova.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije