Uzbuđenja u Africi

Nigerija u finalu nakon 13 godina, Burkina Faso šokirala Ganu!

nigerija
PA/Pixsell
06.02.2013.
u 18:39

Nigerija je u polufinalu Afričkoga kupa nacija pobijedila Mali rezultatom 4:1. Pogotke su postigli Echiejile, Ideye, Sissoko (ag) i Musa, a za Mali je zabio C. Diarra.

Nigerija je prvi finalist Afričkoga kupa nacija! Super orlovi su u svom polufinalu pobijedili Mali s visokih 4:1 i tako po prvi put nakon 13 godina dobili priliku da se bore za naslov najbolje afričke reprezentacije. Te 2000. godine ostali su kratki, u finalu su izgubili od Kameruna nakon jedanaesteraca. A zadnji naslov Nigerija je osvojila davne 1994. godine. U finale se ta reprezentacija plasirala pogocima Echiejilea (25.), Ideyea (30.), Sissoka (44.-ag) i Muse (60.). Čast Malijcima spasio je C. Diarra golom u 75. minuti.

A drugi finalist je - Burkina Faso! Veliko iznenađenje priredili su nogometaši Burkine Faso svladavši u polufinalu Afričkog kupa nacija nakon jedanaesteraca Ganu (3:2 - 1:1).  Došli u vodstvo Ganci preko Wakasa u 13. minuti s bijele točke, a Burkinu Faso u igri je ostavio pogodak Bancea u 60. minuti. U skupini 1. kruga Nigerija i B. Faso igrali su 1:1.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?