krvoproliće u mubiju

Nigerija: Postrojili studente u hostelu i najmanje 20 smaknuli

Nigerija
REUTERS/PIXSELL
02.10.2012.
u 15:00

Ubojstva su se dogodila nekoliko dana nakon velike operacije u Mubiju protiv militantne skupine Boko Haram. No nitko iz skupine nije preuzeo odgovornost za napad.

Najmanje 20 studenata ubijeno je u Mubiju na sjeveroistoku Nigerije, izvijestila je policija, javlja BBC.

Napad se dogodio u studentskom hostelu nedaleko kampusa Politenhičkog fakulteta.

Jedan od predavača kazao je kako je pritom poginulo više od 40 studenata, no o tome nema službene potvrde. Ispričao je kako su se studenti morali postrojiti te izreći svoja imena. Dodao je da mu nije jasno zašto su neki ubijeni, a drugi pošteđeni. Neki od ubijenih bili su Muslimani.

Predavač sa Politenhičkog fakulteta još je kazao da studenti u strahu napuštaju Mubi, a na automobilima imaju zataknute grane drveća koje simboliziraju neutralnost.

Ubojstva su se dogodila nekoliko dana nakon velike operacije u Mubiju protiv militantne skupine Boko Haram. No nitko iz skupine nije preuzeo odgovornost za napad. Boko Haram bori se za uspostavljanje islamističkog zakona u Nigeriji te je odgovoran za smrt tisuću ljudi.

>>U napadima militantnih islamista u Nigeriji ubijeno 63 ljudi

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije