Golf

Nevenko Ćuk najbolji na golf turniru HB u Posušju

Golf
20.11.2012.
u 11:41

Drugoplasirani Žarko Romić na turniru je osvojio 29 bodova, dok je s bodom manje Veljko Lončar zauzeo treće mjesto

Pobjednik tradicionalnog turnira Kup Herceg Bosne u golfu je Nevenko Ćuk, koji je, unatoč lošim vremenskim uvjetima, osvojio solidnih 34 bruto bodova. Drugoplasirani Žarko Romić na tom turniru je osvojio 29 bodova, dok je s bodom manje Veljko Lončar zauzeo treće mjesto. Turnir je odigran na igralištu Topale, a organizirao ga je Golf klub Posušje.

- Sudeći i po broju osvojenih bodova te kvaliteti igre, ali i broju sudionika, golf postaje sve popularniji u Hercegovini. Na svakom turniru, njih ima dvadesetak, prijavi se dosta natjecatelja, a teren Topale, skoro svakodnevno dobiva nove goste - tvrdi jedan od sudionika turnira Tonkan Ivanković. Na ovogodišnjem turniru sudjelovalo je 15 igrača, a turnir se igrao na 18 polja (2x9) prema pravilima golfa propisanih od R & A Rules Limited te lokalnim pravilima igrališta odobrenim od Natjecateljskog odbora.

- Ovo je amatersko natjecanje i igrači isključivo igraju iz osobnog zadovoljstva. Za razliku od profesionalnih natjecanja i klubova, gdje se zarađuju milijuni, ovo je samo vid zabave i relaksacije, koja opušta i one starije, ali i mlađe i svatko u tome nađe svoje zadovoljstvo, šetajući livadama pet do šest sati. Ovdje nemate protivnika, svatko igra za sebe, a dobar udarac bilo kojeg igrača veseli i svakoga - tvrdi Tonkan dodavši kako je ipak draž pobjede nešto posebno. Igralište Topale, jedno od ukupno dva igrališta u BiH, postaje sve popularnije u Hercegovini, a zahvaljujući njemu, za Posušje znaju mnoge osobe, kako iz svijeta biznisa, tako i politike. - Ostao nam je još Božićni turnir, koji je planiran za 15. prosinac. Vjerujem da će nam vremenski uvjeti dopustiti da i njega odigramo, ako treba možemo ga koji dan i pomjeriti - kaže Žarko Romić, koji je zadovoljan osvojenim 2. mjestom na turniru Herceg Bosne.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije