Čović i Ljubić čvrst

Neuspješno rušenje hrvatskog političkog sporazuma u BiH

Hrvatsko jedinstvo
28.07.2011.
u 09:18

Uz kampanju platforme, ‘potporu’ daju stranački karijeristi, taštine seoske razine iz dvije najveće hrvatske stranke čiji je primarni cilj fotelja, a nacionalna pozicija Hrvata samo dekor kojim stižu do toga.


Otkako je potpisan sporazum između dva HDZ-a u Bosni i Hercegovini, započeli su udari kako bi pukla ova veza, prije svega potkopavanjem HDZ-a 1990. kojeg su stratezi prljave kampanje procijenili slabijom karikom u ovome hrvatskome savezu, piše Večernji list.

Napuhani izvještaji

Uz kampanju koju vode stranke platforme, a ponajprije HSP BiH koji svojim djelovanjem nastoji zauzeti prostor HDZ-a 1990., ‘potporu’ ovim destruktivcima dali su i stranački karijeristi, taštine seoske razine iz dvije najveće hrvatske stranke čiji je primarni cilj fotelja, a nacionalna pozicija Hrvata samo dekor kojim stižu do toga. Zasigurno je i da postoje stranački predstavnici koji ne podržavaju do kraja sporazum dva HDZ-a iz razloga koji su ih nagnali da se ‘stari’ HDZ raskoli 2006. godine. U stranačkim biltenima posljednjih mjeseci stalno se ističe ‘nezadovoljstvo’ unutar HDZ-a 1990., problemi s kojima se stranka suočava, ali i prelasci navodnih stranačkih dužnosnika čak i iz partnerske stranke HDZ-a BiH i pristupanje strankama čija je glavna referenca sudjelovanje u projektu čiji je cilj razvlašćivanje i određivanje podobnosti Hrvata koji mogu sudjelovati u vlasti.

A takvih iole značajnijih slučajeva može se prebrojati na prste jedne ruke. Za održavanje nelegalne sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i pravi puč koji je proveden, a kasnije i potvrđen od dijela međunarodne administracije, nagrađen je bivši dužnosnik HDZ-a 1990. Stjepan Krešić. On je imenovan u državni Dom naroda gdje će zajedno s kolegama u sljedeće četiri godine mjesečno inkasirati najmanje 6000 maraka. I tu je završila priča o silno najavljivanim transferima i promjeni stranačkih dresova. S druge pak strane, jednako kao i u HDZ-u BiH gdje postoje trzavice oko sporazuma dva HDZ-a, postoje protivnici zajedničkog odgovora. Da se to pak nije dogodilo, danas se Hrvate u BiH uopće ne bi smatralo političkim faktorom. Na terenu bi se vodio rat do iscrpljivanja od kojega bi koristi imale samo bošnjačka i srpska strana.

Izdajnici i homogenizacija

Kod Hrvata se traže izdajnici, a još od rata nije se dogodilo takvo političko i narodno homogeniziranje među Srbima i Bošnjacima. U koaliciji su i stranke koje ideološki, svjetonazorski ne idu pod istu kapu. Najbolji je primjer središnja Bosna gdje su Hrvati plebiscitarnom voljom Bošnjaka izbačeni iz vlasti.

Ključne riječi

Komentara 2

AA
AA
11:15 28.07.2011.

Da su pametna ova dva HDZ kao sto nisu da prepuste mandat HSP i da povrate nasu Herceg Bosnu od UNE do DRINE. Samo HSP ima od sada da predstavlja Hrvate Herceg Bosne

VR
vrisak
05:42 29.07.2011.

Na zalos HSP samo nosi pravo ime i to je sve.... Da su patrioti kako kazu da jesu onda nebi surovali sa onima koji su nam zabranili i nas Hrvatski jezik a sluze se nekim izmisljenim...Stara poslovica kaze dok se dvojica svadjaju treci guzvu koristi ..Amen u ovom slucaju izgleda Sucur Alahu jer izgleda da balinska posla upravo rade na tome.... Porucujem nek se ne vesele... Hrvat nece dati svoje \"GRUDE\"

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?