INCIDENT

Neredi u sudnici oko izrečenih 12 godina za ubojstvo rođaka

becic
VL FOTO
24.09.2010.
u 08:23

“Ne bih dobio više ni da sam miner”, komentirao je optuženi Bečić

Glavnu sudnicu Županijskog suda u Mostaru jučer je odmah iza podnevnog izricanja presude “prolomila” psovka: J.... ti mater!, koju je Mustafa Bečić, brat ubijenog Hasana, uputio bratiću Kemalu Bečiću, upravo nepravomoćno osuđenom na 12 godina zatvora. Nakon što su ga pokušali izbaciti zbog psovki, Mustafa se pokušao fizički obračunati s pravosudnim policajcima, ali nije uspio napraviti ni nekoliko koraka kad su ga uhvatila trojica. I dalje se snažno otimao, pa su ga policajci oborili na klupu i odvukli iz sudnice.

“Nemojte me”, vikao je Mustafa, a u sukob su se umiješali i još neki članovi obitelji ubijenog, a izricanje presude je bilo popraćeno nizom drugih incidenata. Kada ju je sudac Hamo Kebo počeo obrazlagati, optuženi Bečić je dobacio: “Ne bih dobio više ni da sam miner!”. Potom je još nekoliko puta prekinuo suca, nakon čega ga je ovaj ukorio riječima: “Svoje ponašanje ste već pokazali. Ovdje ćete biti mirni!” Ubrzo nakon toga, jedna djevojka iz obitelji ubijenog počela je vikati na optuženog; “Gdje ti je sad puška da rafalaš. Rafalat ćeš u Zenici”, a potom je eskalirao fizički sukob. Počela su dobacivanja, a potom i tučnjava, koju su policajci uspjeli obuzdati. Desetak članova obitelji ubijenog Hasana je nakon toga stajalo ispred zgrade Suda.

“Sramota!”, kratko je sve prokomentirala sestrična ubijenog.

Prema optužnici, Kemal Bečić je 24. travnja oko 10 sati rafalom iz automatske puške kalašnjikov, u ograđenom toru nedaleko od svoje kuće u naselju Donja Drežnica, ubio 54-godišnjeg bratića Hasana. Inače, optuženi se tijekom suđenja branio da je postupao u nužnoj obrani jer ga je navodno Hasan napao s kosorom u rukama. Sud je ipak zaključio da je Kemal kobnog dana isprovocirao sukob te da se nije radilo o samoobrani.

Naime, ubojstvu je prethodio sukob između Hasana i Kemala oko ovaca i Hasanove cijevi za navodnjavanje koja je bila zakopana na Kemalovoj njivi. Hasan je tijekom svađe upozorio Kemala da će ga “sasjeći kosorom ako bude dirao šlauf”. Kemal je, unatoč tome, nakon svađe rekao: “Sad ćete vi vidjeti tko sam ja. Sad ću vam pokazati!” te je otišao kući po krampu i kalašnjikov. Kada se vratio, počeo je u toru iza kuće otkopavati cijev za navodnjavanje govoreći: “Je li ovo vaš šlauf. Čije je ovo?”, a Hasan mu je tada rekao: “Medvjede jedan, ostavi to. Ne diraj!”. Dok je Hasan držao kosor, Kemal je uperio pušku te je prvo ispalio tri hica u njegovu ruku, a onda još dva u grudni koš. Nakon toga se krio u šumi, sve dok mu obitelj nisu evakuirali.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije