Uhićenje

‘Neodoljivi ljubavnik’ ucjenjivao udovice

Miloš Šmitran
12.03.2013.
u 10:01

Milošu Šmitranu spočitava se da je nezakonito dijelio jednokratne novčane pomoći čime je grad oštetio za 480.000 maraka

Nakon dvomjesečne istrage, Miloš Šmitran, nekadašnji načelnik Odjela za braniteljsko-invalidsku zaštitu u Banjoj Luci, uhićen je jučer zbog zloporabe službenog položaja i primanja mita. Spočitava mu se da je nezakonito dijelio jednokratne novčane pomoći čime je grad oštetio za 480.000 maraka. Pod lupu istražitelja tek treba doći i Šmitranova imovina, među kojima je i osam stanova u Banjoj Luci.

Osam stanova

- Saslušavaju se oni koji su pod sumnjivim okolnostima dobili pomoć ovog odjela kojim je Šmitran rukovodio punih 12 godina. Osim toga, sprovest će se i financijska istraga kako bi se utvrdilo je li imovina, koju posjeduje stečena kaznenim djelom. Istraga se vodi i protiv još nekoliko bivših dužnosnika Gradske uprave, među kojima ima i načelnika odjela - otkrivaju iz policije, navodeći da će u nastavku istrage biti ispitane i optužbe da je Šmitran seksualnim uslugama ucjenjivao supruge poginulih vojnika kako bi im “pomogao” dobiti stan.

Tri ljubavnice po danu

Podsjetimo, Šmitran je još 20. veljače ispitan u policiji oko svih nezakonitih radnji u vrijeme njegovog 12-godišnjeg mandata na mjestu načelnika u Gradskoj upravi. Da u cijelom slučaju ima elemenata kaznene odgovornosti prošlog tjedna potvrdio je i Želimir Lepir, glavni banjolučki okružni tužitelj, navodeći da protiv Šmitrana “ima dokaza”, ali o detaljima nije želio govoriti. Šmitran je u posljednje vrijeme često bio u žiži javnosti, a poznat je i po izjavi da je “neodoljivi ljubavnik” koji je “dnevno znao promijeni po tri ljubavnice”. - Zanimljivo je da u svom vlasništvu ima osam stanova u Banjoj Luci. Od toga jedan stan dobio je kao kadar, dva je naslijedio, dok je pet kupio. Dva stana, koji se nalaze na atraktivnim lokacijama u središtu grada, pretvorio je u poslovne prostore koje iznajmljuje- ističu osumnjičenikovi poznavatelji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?