Zmajevi

Nemamo izbora, moramo pobijediti

Trening
10.09.2012.
u 10:06

Latvija će skupo prodati svoju kožu, Zmajeve čeka težak ispit

Nakon uspješno apsolviranoga gostovanja u Lihtenštajnu, reprezentacija BiH sljedeću kvalifikacijsku utakmicu za SP u nogometu igra kod kuće, u Zenici na Bilinom polju protiv reprezentacije Latvije.

I u ovoj utakmici se od izabranika Safeta Sušića očekuje ništa manje nego pobjeda, s tom razlikom da ona i ne mora biti ovako uvjerljiva kao protiv Lihtenštajna.

To bi bilo i nerealno za očekivati, jer Latvija, iako je objektivno slabija od BiH, ipak nije toliki autsajder. Stoga u taboru reprezentacije BiH pozivaju na maksimalnu ozbiljnost. Pogotovo uzme li se u obzir da je reprezentacija Grčke na jedvite jade iščupala pobjedu protiv Latvije, nakon što su veći dio utakmice bili u zaostatku. - Utakmica s Latvijom biti će daleko teža. Vjerojatno dolaze u Zenicu da se iskupe za poraz od Grčke. Žele nas iznenaditi, ali mi nemamo izbora.

Moramo pobijediti, jer ako hoćemo da budemo u trci za prvo mjesto, moramo iz prve dvije utakmice uzeti šest bodova - kazao je izbornik reprezentacije BiH Safet Sušić.

Popularni Pape ističe kako će na travnjak Bilinog polja istrčati jača ekipa nego je to bila u Lihtenštajnu. -Lulić i Medunjanin su već trenirali, a Mujdža je mogao igrati i u prvoj utakmici, ali za tim nije bilo potrebe. Sigurno je da će protiv Latvije zaigrati jači tim - ozbiljan je Sušić. Izbornik reprezentacije BiH još jednom je naglasio kako je Grčka najozbiljniji protivnik u ovim kvalifikacijama za reprezentaciju BiH, te je stoga šest bodova iz prve dvije utakmice imperativ, kako bi se s određenom psihičkom sigurnošću dočekali mečevi protiv njih. I reprezentativci BiH s optimizmom dočekuju meč s Latvijom.

- Utakmica s Lihtenštajnom je prošlost. Sada razmišljamo o Latviji i o onome što nas očekuje u Zenici. Sigurno da je Latvija teži protivnik, tako da nam bodove neće darovati - rekao je napadač bh. reprezentacije Vedad Ibišević, kojega posebno raduje činjenica da će bh. vrsta u Zenici igrati s jačom postavom nego u Vaduzu: -Medunjanin, Mujdža i Lulić će nam dobro doći i drago mi je da se vraćaju u sastav - rekao je popularni Vedo.

U svakom slučaju, sutrašnja utakmica protiv Latvije popunit će tribine Bilinog polja, paklena atmosfera baš kao i vatrena podrška Sušićevim trupama neće izostati, a reprezentaciji BiH, uz ozbiljan i kvalitetan pristup utakmici, s maksimalnom angažiranošću svakog pojedinca, pobjeda ne bi trebala izmaknuti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije