INSPEKCIJA

Neispravne stotine kilograma mesa u trgovinama

meso
Željko Hladika/Pixsell
02.11.2010.
u 08:43

Prošle godine uništeno je oko četiri tone proizvoda koje je inspekcija zaplijenila zbog štetnosti po zdravlje građana

Zdravstveno-sanitarni inspektori u RS-u ove godine izvan prometa su stavili nekoliko stotina kilograma mesnih i mliječnih proizvoda i raznih osvježavajućih pića, zbog toga što su bili neispravni ili im je istekao rok trajanja. Rekao je ovo Glasu Srpske glavni republički zdravstveno-sanitarni inspektor Desimir Miljić. - Nakon kontrole objekata gdje se prodaje hrana, lokalne inspekcije pronašle su i različite vrste neispravnih kora za pitu, pudinga, začina te dijetetskih proizvoda kojima je bio istekao rok upotrebe, a nalazili su se u prodaji, kazao je Miljić.

Prema njegovim riječima, u ovoj godini u 20 slučajeva su utvrđene razne nepravilnosti i kod pošiljki hrane iz uvoza. - Kada je u pitanju rok trajanja, u jednom slučaju radilo se o začinskoj mješavini isteklog roka upotrebe, a kod jedne pošiljke konditorskih proizvoda rok upotrebe je prepravljan te su pošiljke vraćene pošiljatelju, rekao je Miljić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?